Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Vård- och omsorgsprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet – bli undersköterska och hjälp andra

Är du intresserad av att hjälpa människor och göra betydelsefulla insatser som gör gott för människor? Välj Vård- och omsorgsprogrammet på Yrkesgymnasiet Örebro, så får du kunskaper inom sjuk- och hälsovård som gör att du kan underlätta för människor som är i behov av vård.

Utbilda dig till undersköterska

På Vård- och omsorgsprogrammet får du kunskaper inom områden som medicin, omvårdnadsvetenskap, pedagogik, sociologi och psykologi. Du får också lära dig vad du ska tänka på när du ska bemöta personer med olika behov. Utbildningen ger dig goda förutsättningar för att plugga vidare till yrken som sjuksköterska, ambulansförare, naprapat, socionom och sjukgymnast.

Ett B-körkort gör det lättare för dig att få jobb och därför erbjuder Yrkesgymnasiet alla elever på Vård- och omsorgsprogrammet ett startpaket för körkort.

Möjliga jobb efter gymnasiet

Direkt efter utbildningen på Vård- och omsorgsprogrammet är du anställningsbar som undersköterska. Du kan även jobba inom akutsjukvård, barnsjukvård, psykiatrisk vård, hemsjukvård, barnsjukvård och på särskilda boenden för funktionshindrade eller äldre samt inom förebyggande hälsa.

Högskolebehörighet

Välj till att läsa Svenska 3 i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Yrkesgymnasiet Örebro förbereder dig för arbetslivet

”Yrkesgymnasiet Örebro är en liten och familjär skola där du får bra kontakt med lärarna, du jobbar på en personlig nivå och blir inte bara en i mängden.” – Emil Hjelm, Fordons- och transportprogrammet Yrkesgymnasiet Örebro är en liten skola med...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information