Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Introduktionsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Örebro får du lära dig ett yrke från grunden. Kolla in filmen för att veta mer om Yrkesgymnasiet Örebro!

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Yrkesgymnasiet Örebro

Är du inte behörig att söka till gymnasiet? Då är ett Introduktionsprogram på Yrkesgymnasiet i Örebro ett bra val för dig! Här får du hjälp att bli behörig till det program du vill läsa eller bli redo för att börja jobba.

För dig som inte är behörig till ett gymnasieprogram

Om du riskerar att inte bli eller inte är behörig till gymnasiet finns möjligheten att läsa ett av Yrkesgymnasiets introduktionsprogram och efter det börja på en yrkesutbildning. Här får du läsa flera grundämnen och det finns också möjlighet att läsa flertalet andra kurser. På utbildningen får du hjälp med att strukturera upp studierna samt sammanhållen skoldag. Alla lärare är oerhört kunniga och engagerade och finns alltid där för att hjälpa dig. Du har dessutom en egen mentor som stöttar dig under hela din utbildning. Du får därmed undervisning som är anpassad efter dig och dina behov och du har alltid koll på hur det går för dig och vad du behöver göra för att nå dina uppsatta mål och betyg.

Läs om de olika introduktionsprogrammen nedan:

Programinriktat val (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion passar om du inte är behörig till Programinriktat val. Målet med utbildningen är att du ska kunna börja på något av Yrkesgymnasiets program eller få ett jobb. När du går Yrkesintroduktion kombinerar du dina studier i skolan med att göra praktik, APL, på ett företag eller att arbeta i praktiklokalen. Mycket av undervisningen är ämnesintegrerad, vilket betyder att du får uppgifter som är utformade med hänsyn till vad du redan kan och vad du är intresserad av. Baserat på vilket yrke du är intresserad av varierar introduktionen, men den är ofta upplagd så att du har skolarbete i två dagar och APL i tre dagar.

Ansökan till introduktionsprogram

Om du är intresserad av Programinriktat val söker du via kommunens gymnasieantagning precis som du gör med alla andra program. För information om hur du söker till Yrkesintroduktion får du kontakta skolan via formuläret nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Yrkesgymnasiet Örebro

“Mitt mål är att bli byggnadsingenjör. På YG kan jag dels få en yrkesutbildning så att jag kan finansiera min vidare studier, en inblick i byggkonsten från grunden men också all särskild behörighet som krävs för att kunna läsa till...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: