Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Hotell- och turismprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Örebro får du lära dig ett yrke från grunden. Kolla in filmen för att veta mer om Yrkesgymnasiet Örebro!

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet - Utbildning till reseguide

Välj Hotell- och turismprogrammets inriktning mor Reseguide på Yrkesgymnasiet Örebro om du vill jobba med resor i framtiden. Utbildningen passar dig som nyfiken på olika kulturer och traditioner, gillar att resa och möta människor från olika delar av världen samt ha mycket på gång samtidigt.

Vad du lär dig på programmet

Hotell- och turismprogrammet på Yrkesgymnasiet Örebro passar dig som vill ha jobb inom hotell-, turism- eller resenäringen. Jobben innebär ofta omväxlande arbetsuppgifter och nya utmaningar. Därför innehåller utbildningen områden som service, kundbemötande, marknadsföring, försäljning, resmål, resvägar samt insikt i de olika näringarna. Du får även öva upp din förmåga att samarbeta och kommunicera med andra.

Under en stor del av gymnasieutbildningen får du vara ute på riktiga företag och lär dig därmed branschen från grunden. Programmet ger spännande möjligheter inför din framtida karriär.

Följ med på en resa under utbildningen

För att jämföra de kunskaper du har fått på programmet med hur det fungerar på ett riktigt resmål så får du under utbildningen åka på en resa med dina kurskamrater. Du får då se hur rese- och turismnäringen fungerar och hur arbetsmarknaden ser ut på den orten.

Jobba eller plugga vidare efter gymnasiet?

Direkt efter din utbildning på Hotell- och turismprogrammet är du anställningsbar som reseguide. Om du istället vill plugga vidare efter gymnasiet måste du välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val. Du får då grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Välj Yrkesgymnasiet Örebro!

Yrkesgymnasiet Örebro är en liten skola med stort hjärta där alla är välkomna. Här skapas möjlighet för eleverna att utveckla en beredskap för att förstå och leva i ett samhälle präglat av mångfald på alla plan, samtidigt som de utbildar...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: