Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Frisör

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro

Film

På Yrkesgymnasiet Örebro får du lära dig ett yrke från grunden. Kolla in filmen för att veta mer om Yrkesgymnasiet Örebro!

Om utbildningen

Utbildning till Frisör på Hantverksprogrammet

Vill du bli frisör och ha ett kreativt yrke där du jobbar med dina händer? Välj då Hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet Örebro!

Utbildningen till frisör

Under din tid på Hantverksprogrammet får du kunskap om att klippa, färga, vårda och permanenta hår. Du får även lära dig om trender, mode, färgval, stil och att bemöta kunder på ett bra sätt. I årskurs ett är din undervisning inriktad på hårvård, i årskurs två höjs svårighetsgraden och i årskurs tre fördjupas dina yrkeskunskaper. De frisörtekniska ämnena är både praktiska och teoretiska. Under din praktik, APL, får du genomföra behandlingar på riktiga kunder.

Resa i Europa

För att studera den europeiska marknaden och jämföra dina egna erfarenheter med frisörer internationellt får du resa med dina kurskamrater till en storstad i Europa.

Gesällprov för att bli frisör

Du måste göra ett Gesällprov för att bli behörig som frisör. För att ha steg 1 färdigt måste ha minst betyget E i alla gemensamma ämnen samt i hantverkskurserna när du tar studenten. Steg 2, 3 och 4 består sedan av färdigutbildning på ett frisörföretag under 3000 timmar. Först efter dessa steg kan du göra det slutgiltiga Gesällprovet för at kunna bli behörig frisör.

Högskolebehörighet

Läs Svenska 2 och Svenska 3 inom ramen för ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet som gör att du kan plugga vidare på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Örebro söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Yrkesgymnasiet Örebro

“Mitt mål är att bli byggnadsingenjör. På YG kan jag dels få en yrkesutbildning så att jag kan finansiera min vidare studier, en inblick i byggkonsten från grunden men också all särskild behörighet som krävs för att kunna läsa till...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: