Visa gymnasium.se som: Mobil

Försäljnings- och serviceprogrammet

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Försäljnings- och serviceprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2022-12-10
2023-01-18
2023-02-07

Om utbildningen

Läs Försäljnings- och serviceprogrammet på Yrkesgymnasiet Örebro

Utbilda dig till butikssäljare eller kommunikatör på Yrkesgymnasiet Örebro genom att välja Försäljnings- och serviceprogrammet. Utbildningen passar dig som är intresserad av försäljning, entreprenörskap och kommunikation.

Modern utbildning med fokus på kundservice och försäljning

På Yrkesgymnasiets Försäljnings- och serviceprogram ligger fokus på försäljning och kundservice. Även entreprenörskap är ett viktigt inslag eftersom många personer inom handeln väljer att starta egna företag. Du får också kunskap inom praktisk marknadsföring och säljteknik samt kontakter och erfarenheter inom branschen – inte minst tack vare att mer än halva gymnasietiden tillbringas på en arbetsplats.

Efter gymnasiet

Efter utbildningen är du direkt anställningsbar som kommunikatör eller butikssäljare. Andra möjliga jobb i framtiden kan vara allt från butiksarbete till specialistkompetens inom e-handel, företagssäljare, kundtjänstmedarbetare, marknadsassistent eller marknadskommunikatör. Om du väljer att plugga vidare kan du läsa vidare på utbildningar som Butikschefsprogrammet eller Service Management på högskola.

Säljresa

Under din utbildning får du åka på en resa tillsammans med dina kurskamrater. Resan går till en storstad i Europa och du får där möjlighet att se säljrollen även ur ett internationellt perspektiv.

Högskolebehörighet

Vill du läsa vidare efter gymnasiet behöver du uppnå högskolebehörighet. Läs Svenska 3 i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Yrkesgymnasiet Örebro förbereder dig för arbetslivet

”Genom APL har jag kommit in i arbetslivet och skaffat kontakter för framtiden. Tack vare detta har jag fått jobb vid sidan av skolan och därmed en bra inkomst.” – William Lundberg, Försäljnings- och serviceprogrammet Yrkesgymnasiet Örebro är en liten skola...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information