Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Örebro får du lära dig ett yrke från grunden. Kolla in filmen för att veta mer om Yrkesgymnasiet Örebro!

Om utbildningen

Bli målare på Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Örebro kan du utbilda dig till målare. Det är en praktisk utbildning, där du får måla, renovera och bygga.

Modern utbildning inom måleri

Yrkesgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram ger en modern byggutbildning som matchar det som är aktuellt inom branschen idag. Du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter som ökar dina möjligheter att få jobb. Utifrån dina intressen kan du forma din utbildning själv: målare, snickare, murare, betongarbetare eller golvläggare. Vad passar du bäst som?

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort. Under utbildningen övar du också företagande och entreprenörskap.

Efter gymnasiet

När du har gått klart din gymnasieutbildning kan du jobba som lärling och den totala lärlingstiden är 6800 timmar. Om du har fått minst betyget E i alla ämnen under dina tre år på Yrkesgymnasiet har du möjlighet att tillgodoräkna dig 2800 timmar. Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som vill arbeta som målare, snickare, byggnadsarbetare, murare, betongarbetare eller golvläggare i framtiden.

Bli högskolebehörig på programmet

För att bli högskolebehörig kan du välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt se till att utöka studieplanen med Engelska 6. Du får då grundläggande behörighet att plugga på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Örebro söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Yrkesgymnasiet Örebro

“Mitt mål är att bli byggnadsingenjör. På YG kan jag dels få en yrkesutbildning så att jag kan finansiera min vidare studier, en inblick i byggkonsten från grunden men också all särskild behörighet som krävs för att kunna läsa till...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: