Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Örebro får du lära dig ett yrke från grunden. Kolla in filmen för att veta mer om Yrkesgymnasiet Örebro!

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnad på Yrkesgymnasiet

Utbilda dig till byggnadsarbetare på Yrkesgymnasiet Örebro genom att välja Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad. På programmet får du bygga, måla och renovera.

Utbilda dig till byggnadsarbetare

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Örebro är en modern utbildning inom bygg som är uppdaterad med vad som är aktuellt i branschen idag. På programmet får du viktiga erfarenheter från branschen samt värdefulla kontakter på företag som kan ge dig möjligheter till jobb. Under din utbildning får du också kunskap om företagande och entreprenörskap. Beroende på vad du är mest intresserad av kan du forma utbildningen: snickare, golvläggare, målare, murare eller betongarbetare. Vad låter som det rätta yrket för dig?

Eftersom B-körkort många gånger är ett krav för att kunna få jobb inom branschen väljer Yrkesgymnasiet att erbjuda varje elev ett startpaket för körkort.

Efter din gymnasieutbildning

När du har läst klart din utbildning till att bli byggnadsarbetare kan du börja jobba som lärling. Lärlingstiden är på 6800 timmar. Efter att du har gått dina tre år på Yrkesgymnasiet och fått minst betyget E i alla skolämnen kan du tillgodoräkna dig 2800 timmar. När du uppnår färdig utbildningstid som gymnasielärling får du ett yrkesbevis. Möjliga jobb efter din gymnasieutbildning är byggnadsarbetare, snickare, murare, golvläggare, målare eller betongarbetare.

Välj Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet som gör att du kan studera vidare på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Välj Yrkesgymnasiet Örebro!

Yrkesgymnasiet Örebro är en liten skola med stort hjärta där alla är välkomna. Här skapas möjlighet för eleverna att utveckla en beredskap för att förstå och leva i ett samhälle präglat av mångfald på alla plan, samtidigt som de utbildar...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information