Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Barn- och fritidsprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet på Yrkesgymnasiet

Är du en naturlig ledare? Vill du hjälpa barn och ungdomar att utvecklas och växa som personer? Genom att välja Barn- och omsorgsprogrammet med inriktning Pedagogiskt och socialt arbete på Yrkesgymnasiet kan du bli barnskötare eller elevassistent – yrken där du varje dag får möta barn med olika behov och möjligheter. Det är aktiva och roliga yrken som passar dig som vill leda och lära ut till andra. Du blir helt enkelt en lysande ledstjärna för dem som behöver just dig!

Inriktning

Barn- och omsorgsprogrammets inriktning pedagogiskt och socialt arbete lär dig att vägleda barn och samtidigt kunna ge dem en bra start i livet. Den här inriktningen är för dig som vill arbeta som barnskötare eller elevassistent alternativt vill vidareutbilda dig till förskollärare.

Det här får du göra på Barn- och fritidsprogrammet

Mer än hälften av studietiden genomför du ute på arbetsplats, till exempel på ett fritids eller en skola. Där får du träna på det allra viktigaste i ditt framtida yrke: att pedagogiskt kunna leda barn i rätt riktning. På Barn- och fritidsprogrammet får du lära dig att se allas behov och hjälpa dem att nå sina fulla potentialer. Du får också teoretisk kunskap inom din valda inriktning och en trygg grund genom de gymnasiegemensamma ämnena.

Efter gymnasiet

Du kan direkt efter gymnasiet börja jobba till exempel som elevassistent eller barnskötare. Efter högskolestudier är du väl förberedd att arbeta som till exempel polis, förskollärare eller socionom.

Högskolebehörighet

Högskolebehörighet får du inom ramen för hela eller delar av ditt individuella val.

Körkort

Ett B-körkort gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet samtliga elever på Barn- och fritidsprogrammet ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Yrkesgymnasiet Örebro förbereder dig för arbetslivet

”Genom APL har jag kommit in i arbetslivet och skaffat kontakter för framtiden. Tack vare detta har jag fått jobb vid sidan av skolan och därmed en bra inkomst.” – William Lundberg, Försäljnings- och serviceprogrammet Yrkesgymnasiet Örebro är en liten skola...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sara

Trivdes verkligen så bra på skolan och alla lärare är så stöttande och trevliga. Den lilla storleken på skolan skapar även en så familjär känsla och man kommer nära alla även fast man går olika program.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information