Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Yrkesgymnasiet Munkedal
Programinformation
Munkedal
Industritekniska programmet
industritekniskaprogrammet

Om utbildningen

Bli maskinoperatör på Yrkesgymnasiet Munkedal!

På Industritekniska programmet med inriktning Produkt- och maskinteknik på Yrkesgymnasiet Munkedal kan du utbilda dig till maskinoperatör. Efterfrågan i branschen är stor och chansen att få jobb likaså. 

När du läser på Yrkesgymnasiet genomför du halva utbildningen ute på en arbetsplats, vilket ger dig en ovärderlig branscherfarenhet och möjlighet att knyta goda kontakter inför livet efter gymnasiet.

Körkort

Ett B-körkort ökar dina chanser till anställning. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Industritekniska programmet ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

När du tagit studenten kan du ge dig ut i arbetslivet och arbeta som maskinoperatör. 

Högskolebehörighet

Om du vill bli högskolebehörig, läs Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Munkedal

Yrkesgymnasiet Munkedal

”YG är en väldigt välkomnande skola med modern och bra utrustning. Jag lockades av att vi har mycket praktik där man kan skapa kontakter inför arbetslivet.” – Alexander Mcneish, El- och energiprogrammet  Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Munkedal och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Munkedal

Stationsvägen 24
455 31 Munkedal

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Yrkesgymnasiet Munkedal, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information