Försäljnings- och serviceprogrammet

Yrkesgymnasiet Munkedal
Programinformation
Munkedal
Försäljnings- och serviceprogrammet
Lärlingsutbildning
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet på Yrkesgymnasiet Munkedal

Det här är gymnasieprogrammet för dig som är handlingskraftig och brinner för försäljning. På Försäljnings- och serviceprogrammet kommer du att läsa kurser inom såväl marknadsföring som personlig försäljning. Här tar du de första stegen för att i framtiden kunna jobba inom handeln!

Modern utbildning

På Yrkesgymnasiets Försäljnings- och serviceprogram ligger huvudfokus på två områden, nämligen kundservice och försäljning. Entreprenörskap är också ett område som är väldigt viktigt inom handeln då många startar egna företag inom branschen. På Yrkesgymnasiet får du en modern säljutbildning där du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter tack vare din praktik, som du har mer än halva gymnasietiden. 

Säljresa

Tillsammans med dina kurskamrater reser du till en storstad i Europa. Målet är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

Efter gymnasiet

Direkt efter gymnasiet har du möjlighet att ge dig ut i arbetslivet och arbeta som exempelvis kommunikatör eller butikssäljare. För dig som vill läsa vidare erbjuder högskolor många vidareutbildningar inom området; till exempel Butikschefsprogrammet och Service Management.

Möjliga yrken

Inom försäljning och service finns yrken inom ett brett spektrum: från butiksarbete till specialistkompetens inom e-handel. Andra möjliga yrken kan vara till exempel företagssäljare, kundtjänstmedarbetare, marknadsassistent eller marknadskommunikatör.

Högskolebehörighet

Vill du läsa vidare efter gymnasiet behöver du uppnå högskolebehörighet. Läs Svenska 3 i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Munkedal

Yrkesgymnasiet Munkedal

”YG är en väldigt välkomnande skola med modern och bra utrustning. Jag lockades av att vi har mycket praktik där man kan skapa kontakter inför arbetslivet.” – Alexander Mcneish, El- och energiprogrammet  Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Munkedal och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Munkedal

Stationsvägen 24
455 31 Munkedal

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Yrkesgymnasiet Munkedal, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information