Visa gymnasium.se som: Mobil

Försäljnings- och serviceprogrammet

Yrkesgymnasiet Munkedal
Programinformation
Munkedal
Försäljnings- och serviceprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-16
2021-12-16
2022-01-22
2022-05-07
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet på Yrkesgymnasiet Munkedal

Det här är gymnasieprogrammet för dig som är handlingskraftig och brinner för försäljning. På Försäljnings- och serviceprogrammet kommer du att läsa kurser inom såväl marknadsföring som personlig försäljning. Här tar du de första stegen för att i framtiden kunna jobba inom handeln!

Modern utbildning

På Yrkesgymnasiets Försäljnings- och serviceprogram ligger huvudfokus på två områden, nämligen kundservice och försäljning. Entreprenörskap och företagsamhet är även två områden som är väldigt viktiga inom handeln då många startar egna företag inom branschen. På Yrkesgymnasiet får du en modern säljarutbildning där du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter tack vare din praktikperiod. Du blir direkt anställningsbar som butikssäljare när du är klar med din utbildning.

Efter gymnasiet

Direkt efter gymnasiet har du möjlighet att ge dig ut i arbetslivet och arbeta som exempelvis butikssäljare. För dig som vill läsa vidare erbjuder högskolor många vidareutbildningar inom området; till exempel Butikschefsprogrammet och Service Management.

Möjliga yrken

Inom försäljning och service finns yrken inom ett brett spektrum; från butiksarbete till specialistkompetens inom e-handel. Andra möjliga yrken kan vara till exempel företagssäljare, kundtjänstmedarbetare, marknadsassistent eller marknadskommunikatör.

Högskolebehörighet

Välj till kursen Svenska 3 (100 poäng) som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Munkedal

Yrkesgymnasiet Munkedal

Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt efter studenten? Då är Yrkesgymnasiet Munkedal för dig! Tidigare hette skolan Lärlingsgymnasiet, men från och med hösten 2020 är verksamheten en del av Yrkesgymnasiet. Även om skolan har svirat om...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Munkedal och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Munkedal

Stationsvägen 24
455 31 Munkedal

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Yrkesgymnasiet Munkedal, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information