VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är du händig och gillar att fixa och dona? Gillar du att lösa problem? Då är VVS- och fastighetsprogrammet rätt val för dig! 

På programmet blir du proffs på att koppla, installera samt reparera rör och andra VVS-system. Du lär dig även bemästra olika tekniker och metoder samt hantera verktyg och utrustning. Utöver de praktiska färdigheterna som hantverket kräver övar du på service, kreativitet, entreprenörskap samt förmåga att leda och arbeta i projekt. 

Mer än 50 % på en arbetsplats 

Vi på Yrkesgymnasiet är övertygade om att man lär sig bäst genom att jobba. Därför får du vara lärling på en arbetsplats mer än halva gymnasietiden. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är ett grymt sätt att lära dig yrket, få in en fot i branschen och knyta kontakter. 

Efter gymnasiet 

För att kunna bli anställd som lärling (vilket du är i cirka två år) krävs minst betyg E i yrkesämnen och i matematik, svenska och engelska. För att bli certifierad VVS-montör måste du även avlägga ett branschprov. 

Möjliga yrken 

Rör-, isolerings- eller sprinklermontör. 

Körkort 

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på VVS- och fastighetsprogrammet ett startpaket för körkort. 

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkesgymnasiet Malmö
Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

Välkommen till Yrkesgymnasiet! 

Yrkesgymnasiet är skolan som utbildar morgondagens yrkesproffs. Genom ett effektivt upplägg där du dels är lärling på en arbetsplats, dels får yrkesanpassad undervisning i skolan får du alla förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv – och det fort. Hela 9 av...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Sponsrad