Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
VVS- och fastighetsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Malmö förbereds du för ditt framtida jobb. Kolla in filmen för att veta mer om skolan!

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet på Yrkesgymnasiet Malmö

Genom att läsa VVS- och fastighetsprogrammet på Yrkesgymnasiet Malmö kan du bli rörmontör. En rörmontör jobbar med att installera rör och system som gör det möjligt att tvätta och duscha. Det är dessutom goda möjligheter till jobb i VVS-branschen!

Modern utbildning inom VVS

För dig som väljer att läsa VVS- och fastighetsprogrammet på Yrkesgymnasiet Malmö väntar en modern utbildning där du får många viktiga erfarenheter och kontakter som kan vara till stor hjälp för dig i ditt framtida yrkesliv. På utbildningen får du grundläggande kunskaper om hur man utför och underhåller VVS-installationer. Utöver det får du även lära dig mer om system, processer och material kopplade som används vid VVS-installationer.

Du får dessutom träna upp din kreativitet, serviceförmåga, hur man leder och arbetar i projekt samt lära dig mer om entreprenörskap. Eftersom B-körkort väldigt ofta är ett krav för att få jobb som VVS-rörmontör, så erbjuder Yrkesgymnasiet sina elever ett startpaket för att ta körkort.

Jobba eller plugga efter gymnasiet

Om du vill bli anställd som lärling efter utbildningen måste du ha som lägst betyget E i yrkesämnena och i svenska, engelska och matematik.

Det går att få grundläggande högskolebehörighet på programmet. Du måste då läsa Svenska 2 och Svenska 3 under tiden för ditt individuella val och utöka studieplanen så att du läser Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Malmö

”Få vanliga lektioner, mycket praktik. Om man sköter sig betyder det jobb efter studenten vilket är bra.” - Egzon Hyseni, Bygg-och anläggningsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Malmö är starten på din karriär inför ett framtida yrkesliv. Börjar du som elev på Yrkesgymnasiet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Malmö

Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Malmö
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: