Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Vård- och omsorgsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-12-07
2023-01-19
2023-02-04

Om utbildningen

Utbilda dig till undersköterska på Yrkesgymnasiet!

Vill du göra något betydelsefullt för andra människor? Är du intresserad av hur människor fungerar? Vore det fint att använda dina kunskaper till att hjälpa andra? Då är Vård- och omsorgsprogrammet på Yrkesgymnasiet Malmö rätt val för dig. Utbildningen ger dig kunskaper inom hälso- och sjukvård så att du kan underlätta för människor som är i behov av vård.

Detta läser du

På Vård- och omsorgsprogrammet får du kunskaper inom ämnen som psykologi, sociologi, pedagogik, medicin och omvårdnadsvetenskap.

Läsa vidare

Utbildningen på Yrkesgymnasiet ger dig en bra grund om du efter gymnasiet vill läsa vidare till sjuksköterska, ambulansförare, sjukgymnast, naprapat eller socionom.

Efter gymnasiet

Efter att du tagit studenten kan du direkt börja jobba som undersköterska. Om du vill studera vidare på högskola, välj att läsa Svenska 3 i ditt individuella val för att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Malmö

Välkommen till Yrkesgymnasiet Malmö!

”Jag valde YG för att det är en bra skola och för att du har mer än 50 % praktik. Det passar perfekt för mig som vill ha jobb direkt efter skolan.” – Baraa Daoud, Barn- och fritidsprogrammet På Yrkesgymnasiet Malmö...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Malmö

Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Yrkesgymnasiet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Malmö
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information