Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Yrkesgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Handels- och administrationsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Malmö förbereds du för ditt framtida jobb. Kolla in filmen för att veta mer om skolan!

Om utbildningen

Utbilda dig till Butikssäljare på Handels- och administrationsprogrammet

Skulle du vilja jobba i butik eller kanske till och med starta eget? Är du intresserad av att göra affärer och att ge människor service och vägledning? Då passar det dig att gå Handels- och administrationsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Malmö för att bli butikssäljare.

Lär dig om försäljning och service

När du går Handels- och administrationsprogrammet på Yrkesgymnasiet ligger stort fokus på försäljning och kundservice. Du får även lära dig om olika säljtekniker samt praktisk marknadsföring. Eftersom många som jobbar inom handeln väljer att starta egna företag är även företagsamhet och entreprenörskap viktiga inslag under din gymnasieutbildning. Sammantaget får du en modern utbildning till säljare, där du får värdefulla kontakter med företag och erfarenheter från branschen. Efter utbildningen kan du direkt få anställning som butikssäljare.'

Säljresa på utbildningen

På programmet får du åka på en säljresa till en större stad i Europa tillsammans med dina kurskamrater. Målet är att du som elev ska få studera säljrollen även ur ett internationellt perspektiv.

Bli högskolebehörig

För att bli högskolebehörig får du se till att läsa Svenska 3 inom ditt Individuella val. Genom att läsa denna kurs får du grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Malmö söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Malmö

Yrkesgymnasiet Malmö

”Få vanliga lektioner, mycket praktik. Om man sköter sig betyder det jobb efter studenten vilket är bra.” - Egzon Hyseni, Bygg-och anläggningsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Malmö är starten på din karriär inför ett framtida yrkesliv. Börjar du som elev på Yrkesgymnasiet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Malmö

Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Emel
(5)
Denna skolan ger en stor inblick på mycket av arbetslivet. Med bra och högutbildade yrkes lärare samt har god till pedagogiks undervisningar , ger de oss elever den bästa utbildningen! Handelsprogrammet ger stora möjligheter med dina breda kunskaper och stora möjlighet till deltidsjobb samt anställningar dessutom att plugga vidare på högskola.
Emelie
(5)
Finns ingen bättre skola, lärarna är engagerade och skolan är familjär. Handels utbildningen ger jobb eftersom det är en så bred linje, i och med din apl som du är ute på ofta ger detta även chans till jobb. Jag är nu timanställd på min apl plats.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service från Yrkesgymnasiet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Malmö
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: