Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Gillar du handel, entreprenörskap, kommunikation och marknadsföring? Skulle du vilja jobba i butik eller kanske starta eget företag? Då är Försäljnings- och serviceprogrammet rätt val för dig. 

På programmet får du träna på allt från försäljning till kundbemötande, marknadsföring och företagande. Du lär dig också om inköp, varuflöden, logistik och affärsutveckling – för att nämna några områden. 

Mer än 50 % på en arbetsplats 

Yrkesgymnasiet är övertygade om att man lär sig bäst genom att jobba. Därför får du vara lärling ute i arbetslivet mer än halva gymnasietiden. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är ett grymt sätt att lära dig yrket, få in en fot i branschen och knyta kontakter. 

Efter gymnasiet 

Efter studenten kan du direkt börja jobba exempelvis som säljare eller kommunikatör. 

Utbildningsresa 

Tillsammans med dina kurskamrater får du åka på en utbildningsresa i Europa. Målet är att utforska säljrollen ur ett internationellt perspektiv. 

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkesgymnasiet Malmö
Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

Välkommen till Yrkesgymnasiet! 

Yrkesgymnasiet är skolan som utbildar morgondagens yrkesproffs. Genom ett effektivt upplägg där du dels är lärling på en arbetsplats, dels får yrkesanpassad undervisning i skolan får du alla förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv – och det fort. Hela 9 av...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emel
12 dec 2018
Arbetslivet och möjligheter

Denna skolan ger en stor inblick på mycket av arbetslivet. Med bra och högutbildade yrkes lärare samt har god till pedagogiks undervisningar , ger de oss elever den bästa utbild...

Visa hela
5/5
Emelie
11 dec 2018
Bäst

Finns ingen bättre skola, lärarna är engagerade och skolan är familjär. Handels utbildningen ger jobb eftersom det är en så bred linje, i och med din apl som du är ute på ofta g...

Visa hela
Sponsrad