Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Fordons- och transportprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Malmö förbereds du för ditt framtida jobb. Kolla in filmen för att veta mer om skolan!

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Malmö

Är du intresserad av bilar, fordon och allt som rullar? Läs Fordons- och transportprogrammet för att få en utbildning som passar ihop med dina intressen. Fordonstekniker är ett passande yrke för dig som gillar bilar, teknik och fordon.

Utbildning till fordonstekniker

På Yrkesgymnasiet får du en utbildning där utvecklingen i framtiden inom fordonsbranschen är i fokus. Du får lära dig mer om service, underhåll, elektronik och fordons- och motorteknik. Eftersom det också är viktigt hur man bemöter kunderna som mekaniker och tekniker får du också träna på detta.

Andra viktiga inslag under din utbildning på Fordons- och transportprogrammet behandlar servicekänsla, försäljning och social kompetens. Då B-körkort brukar vara ett krav för att jobba som fordonstekniker erbjuder Yrkesgymnasiet dig ett startpaket för att ta körkort.

Efter din gymnasieutbildning

Du blir direkt anställningsbar som fordonstekniker efter din utbildning på Yrkesgymnasiet Malmö. Det är ett yrke där möjligheterna till jobb är goda.

Bli högskolebehörig

För att uppnå grundläggande behörighet till högskolestudier så får du se till att välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Malmö söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Malmö

Yrkesgymnasiet Malmö

”Få vanliga lektioner, mycket praktik. Om man sköter sig betyder det jobb efter studenten vilket är bra.” - Egzon Hyseni, Bygg-och anläggningsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Malmö är starten på din karriär inför ett framtida yrkesliv. Börjar du som elev på Yrkesgymnasiet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Malmö

Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Malmö
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: