Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet
Inga recensioner än

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri på Yrkesgymnasiet Malmö

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri på Yrkesgymnasiet Malmö får du lära dig att bygga, måla och renovera. Tack vare den omfattande praktikperioden (mer än halva utbildningen) får du även lära dig yrket i praktiken och knyta ovärderliga kontakter inför arbetslivet.

Utbildning till målare

På Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet får du en modern utbildning som är anpassad enligt vad som är aktuellt i branschen just nu. Du får även forma utbildningen utifrån det ämne som du är mest intresserad av – vill du bli snickare, murare, målare, golvläggare eller betongarbetare? Det är upp till dig! Under utbildningen får du också kunskap om företagande och entreprenörskap.

Eftersom B-körkort många gånger är ett krav för att få jobb i byggbranschen ser Yrkesgymnasiet till att erbjuda samtliga elever startpaket för körkort.

Efter måleriutbildningen

Efter Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri kan du börja arbeta som lärling, vilket du är i omkring två år. Efter gymnasiet tilldelas du 2 000 utbildningstimmar. Om du uppnår de betygskrav som branschen ställt får du tillgodoräkna ytterligare 1 000 utbildningstimmar.

Bli högskolebehörig på programmet

Välj att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka din studieplan genom att läsa Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.
Yrkesgymnasiet Malmö
Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

Välkommen till Yrkesgymnasiet Malmö!

”Jag valde YG för att det är en bra skola och för att du har mer än 50 % praktik. Det passar perfekt för mig som vill ha jobb direkt efter skolan.” – Baraa Daoud, Barn- och fritidsprogrammet På Yrkesgymnasiet Malmö...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Sponsrad