Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Malmö förbereds du för ditt framtida jobb. Kolla in filmen för att veta mer om skolan!

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri på Yrkesgymnasiet Malmö får du lära dig att skapa saker som håller och arbeta mycket praktiskt. Du får kunskap om att bygga, måla och renovera.

Utbildning till målare

På Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet får du en modern utbildning som är uppdaterad med vad som är aktuellt just nu i branschen. På programmet får du värdefulla erfarenheter från branschen och kontakt med företag. Detta är något som ökar dina möjligheter att få ett jobb. Oavsett vad du vill fokusera på kan du forma utbildningen utifrån det. Bli snickare, murare, målare, golvläggare eller betongarbetare. Du får också kunskap om företagande och entreprenörskap. Eftersom B-körkort många gånger är ett krav inom branschen för att få jobb ser Yrkesgymnasiet till att erbjuda startpaket för körkort.

Efter måleriutbildningen

När du har gått en utbildning inom måleri kan du börja jobba som lärling efter gymnasiet. Lärlingstiden är 6800 timmar och genom att gå dina tre år på Yrkesgymnasiet kan du tillgodoräkna dig så mycket som 2800 timmar. Detta är förutsatt att du har minst betyget E i alla ämnen. Efter utbildningen är du väl förberedd för ett jobb som snickare, murare, byggnadsarbetare, golvläggare, betongarbetare eller målare.

Bli högskolebehörig på programmet

Du måste välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka din studieplan genom att läsa Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Malmö

”Få vanliga lektioner, mycket praktik. Om man sköter sig betyder det jobb efter studenten vilket är bra.” - Egzon Hyseni, Bygg-och anläggningsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Malmö är starten på din karriär inför ett framtida yrkesliv. Börjar du som elev på Yrkesgymnasiet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Malmö

Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Malmö
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information