Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-11

Om utbildningen

Läs Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad på Yrkesgymnasiet Malmö

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Yrkesgymnasiet Malmö är ett utmärkt val av gymnasieutbildning för dig som vill bli byggnadsarbetare i framtiden. På programmet får du lära dig allt om hur man bygger, skapar och renoverar.

Utbildning till byggnadsarbetare

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet erbjuder en modern utbildning inom bygg och strävar alltid efter att lära ut det som är aktuellt inom byggbranschen just nu. Du har möjlighet att anpassa din utbildning till att bli snickare, murare, golvläggare eller betongarbetare. På utbildningen får du även viktiga företagskontakter och branscherfarenhet, vilket leder till ökade jobbmöjligheter. Under din utbildning övar du också företagande och entreprenörskap.

Körkort

Eftersom B-körkort ofta är ett måste för att få jobb inom byggbranschen erbjuder Yrkesgymnasiet dig som elev på programmet ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Efter Bygg- och anläggningsprogrammet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden varierar beroende på yrkesinriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis. Efter din utbildning har du kunskap för att arbeta som snickare, byggnadsarbetare, murare, golvläggare eller golvläggare.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet som gör att du kan studera vidare på högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Malmö

Välkommen till Yrkesgymnasiet Malmö!

”Jag valde YG för att det är en bra skola och för att du har mer än 50 % praktik. Det passar perfekt för mig som vill ha jobb direkt efter skolan.” – Baraa Daoud, Barn- och fritidsprogrammet På Yrkesgymnasiet Malmö...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Malmö

Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Malmö
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information