Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Malmö förbereds du för ditt framtida jobb. Kolla in filmen för att veta mer om skolan!

Om utbildningen

Läs Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Yrkesgymnasiet Malmö är ett utmärkt val av gymnasieutbildning för dig som vill bli byggnadsarbetare i framtiden. På programmet får du lära dig allt om hur man bygger, renoverar och målar.

Utbildning till byggnadsarbetare

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet erbjuder en modern utbildning inom bygg som alltid strävar efter att lära ut det som är aktuellt inom byggbranschen just nu. Du har möjlighet att anpassa din utbildning till att bli snickare, målare, murare, golvläggare eller betongarbetare. På utbildningen får du viktiga företagskontakter och branscherfarenhet, vilket leder till att du får ökade jobbmöjligheter.


Under din utbildning övar du också företagande och entreprenörskap. Eftersom B-körkort ofta är ett måste för att ha möjlighet att få jobb inom branschen erbjuder Yrkesgymnasiet dig som elev även ett startpaket för körkort.

Efter Bygg- och anläggningsprogrammet

När du har gått klart din byggutbildning kan du börja arbeta som lärling och lärlingstiden är då 6800 timmar. För dig som går tre år på Yrkesgymnasiet Malmö och får som lägst E i alla skolämnen får tillgodoräkna dig så mycket som 2800 timmar. När du som gymnasielärling har uppnått den färdiga utbildningstiden får du ett yrkesbevis. Efter din utbildning har du kunskap för att arbeta som snickare, byggnadsarbetare, murare, golvläggare, målare eller golvläggare.

Så får du högskolebehörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet ska du se till att läsa Svenska 2 och Svenska 3 och utöka studieplanen så att du även läser Engelska 6 (100p).

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Malmö

”Få vanliga lektioner, mycket praktik. Om man sköter sig betyder det jobb efter studenten vilket är bra.” - Egzon Hyseni, Bygg-och anläggningsprogrammet åk 3. Yrkesgymnasiet Malmö är starten på din karriär inför ett framtida yrkesliv. Börjar du som elev på Yrkesgymnasiet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Malmö

Estlandsgatan 6
214 31 Malmö

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Malmö
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information