Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesgymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Vård- och omsorgsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Linköping får du en bra yrkesutbildning med mycket praktik. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska

Vill du göra något betydelsefullt som gör människor gott? Är du intresserad av hur människor fungerar? Vore det fint att använda dina kunskaper till att hjälpa? I så fall kanske yrket som undersköterska passar dig. På Vård- och omsorgsprogrammet får du grundläggande kunskaper inom hälso- och sjukvård så att du kan underlätta för de människor som är i behov.

Utbildningen

På Yrkesgymnasiets Vård- och omsorgsprogram får du studera människan ur olika synvinklar. Vi ger dig kunskaper inom psykologi, sociologi, pedagogik, medicin och omvårdnadsvetenskap. Utbildningen ger en bra grund även för dig som vill läsa vidare till sjuksköterska, ambulansförare, sjukgymnast, naprapat eller socionom. Under programmet övar du också på att kunna bemöta människor med olika behov. Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar, därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som undersköterska direkt efter din utbildning.

Möjliga yrken

Undersköterska, akutsjukvård, öppenvård, psykiatrisk vård, barnsjukvård, hemsjukvård, hemtjänst och särskilda boenden för äldre och funktionshindrade samt inom förebyggande hälsa.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 3, 100p som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Linköping

Yrkesgymnasiet Linköping

”Yrkesgymnasiet i Linköping är en mindre skola vilket innebär att det blir goda relationer mellan oss elever samt att man får en bra relation till lärarna, man känner sig sedd och lär känna varandra.” - Dénise Pettersson, Handels- och administrationsprogrammet åk...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Linköping

Linnegatán 7
582 25 Linköping

 Visa telefonnummer
www.yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner.

Anonym
(2)
Älskar linjen som jag går, men skolan har fallerat. Det finns inga lärare, de prioriterar de ”vanliga” ämnen före yrkeskurserna. Jag har inte haft en enda yrkeskektion sen ett bra tag tillbaka, och jag påpekar om det hela tiden. Vet inte ens hur man lindar ett ben.. Skolan verkar inte bry sig om utbildningar medans vi elever är så stressade öve...
Rektor Mikael Ejerblom Kommentar:
Hej, Det är väldigt tråkigt att du är missnöjd. Sedan den 7 januari är det en ny rektor på Yrkesgymnasiet och jag uppskattar att du delger oss vad du tycker. Jag har förstått att hösten var ganska rörig på Yrkesgymnasiet med schemabyten och byte av rektorer och lärare. Bland annat har en vårdlärare saknats. Nu är det åter fullt manskap på skola...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Yrkesgymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Linköping
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: