Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesgymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Vård- och omsorgsprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet, Undersköterska

Vill du göra något betydelsefullt som gör människor gott? Är du intresserad av hur människor fungerar? Vore det fint att använda dina kunskaper till att hjälpa? I så fall kanske yrket som undersköterska passar dig. På Vård- och omsorgsprogrammet får du grundläggande kunskaper inom hälso- och sjukvård så att du kan underlätta för de människor som är i behov.

Utbildningen

På Yrkesgymnasiets Vård- och omsorgsprogram får du studera människan ur olika synvinklar. Vi ger dig kunskaper inom psykologi, sociologi, pedagogik, medicin och omvårdnadsvetenskap. Utbildningen ger en bra grund även för dig som vill läsa vidare till sjuksköterska, ambulansförare, sjukgymnast, naprapat eller socionom. Under programmet övar du också på att kunna bemöta människor med olika behov. Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar, därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som undersköterska direkt efter din utbildning.

Möjliga yrken

Undersköterska, eller yrke inom akutsjukvård, öppenvård, psykiatrisk vård, barnsjukvård, hemsjukvård, hemtjänst, förebyggande hälsa eller vid särskilda boenden för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 3 (100 poäng) som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Linköping

Välj Yrkesgymnasiet Linköping!

”Lärlingsutbildningen är bra för mig eftersom jag lär mig mycket bättre på praktiken än att bara läsa i böcker. Det är också mycket enklare att skapa kontakter inom branschen.” – Simon Gawrieh, VVS- och fastighetsprogrammet Yrkesgymnasiet Linköping är en liten skola som...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Linköping

Linnegatán 7
582 25 Linköping

 Visa telefonnummer
intranet.educations.com

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner.

Anonym
Älskar linjen som jag går, men skolan har fallerat. Det finns inga lärare, de prioriterar de ”vanliga” ämnen före yrkeskurserna. Jag har inte haft en enda yrkeskektion sen ett bra tag tillbaka, och jag påpekar om det hela tiden. Vet inte ens hur man lindar ett ben.. Skolan verkar inte bry sig om utbildningar medans vi elever är så stressade öve...
Rektor Mikael Ejerblom Kommentar:
Hej, Det är väldigt tråkigt att du är missnöjd. Sedan den 7 januari är det en ny rektor på Yrkesgymnasiet och jag uppskattar att du delger oss vad du tycker. Jag har förstått att hösten var ganska rörig på Yrkesgymnasiet med schemabyten och byte av rektorer och lärare. Bland annat har en vårdlärare saknats. Nu är det åter fullt manskap på skola...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Yrkesgymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Linköping
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information