Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-09

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Yrkesgymnasiet

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig! På Yrkesgymnasiet Linköping kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av skolans introduktionsprogram och därefter börja på din yrkesutbildning.

Det finns flera ämnen och ett stort antal kurser som du kan läsa på introduktionsprogrammen. Oavsett vilket program du väljer kommer du att få en sammanhållen skoldag och hjälp med att strukturera dina studier.

Yrkesgymnasiet har duktiga och engagerade lärare som alltid finns nära till hands. Du får också en egen mentor som ger dig stöd genom hela din utbildning. På så vis får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och vet alltid hur det går för dig samt vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. 

Programinriktat val

Är du nästan behörig till ett gymnasieprogram? Då kan du välja Programinriktat val. Du läser i samma klass som alla andra som valt ordinarie program men du läser också de grundskoleämnen som du saknar. På så vis kan du vara klar med din behörighet inom bara några månader. För att vara behörig till Programinriktat val krävs godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Utöver det behöver du ha antingen:

  • Godkända betyg i matematik och engelska samt tre andra ämnen.
  • Godkända betyg i matematik eller engelska samt fyra andra ämnen.

Yrkesintroduktion

Är du inte är behörig till programinriktat val? Då är Yrkesintroduktion ett bra val. Målet är att du antigen ska komma in på något yrkesprogram eller få en anställning. På yrkesintroduktionen kombinerar du alltid studier i skolan med praktik på en arbetsplats eller arbete i praktiklokalen. När du läser yrkesintroduktion hos oss får du en individuell studieplan som passar just dig och hur du vill lägga upp dina studier. En hel del av undervisningen är ämnesintegrerad, vilket innebär att vi tar hänsyn till dina intressen och sådant som du redan kan när vi utformar uppgifter. Introduktionen varierar beroende på vilket yrke du är intresserad av men består oftast av två dagars skolarbete och tre dagars praktik eller praktiskt arbete i praktiklokalen.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Linköping

Välkommen till Yrkesgymnasiet Linköping!

”Variationen mellan APL och skola gör att du har mer energi när du väl är inne på skolan. Du får även mycket tid med lärarna vilket gör att du får en bra relation med dem.” – Theo Karlsson, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Linköping

Linnegatán 7
582 25 Linköping

 Visa telefonnummer
intranet.educations.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Linköping
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information