Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Introduktionsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Linköping får du en bra yrkesutbildning med mycket praktik. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Introduktionsprogram

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, det finns en lösning för dig!  På Yrkesgymnasiet Linköping kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av skolans introduktionsprogram och därefter börja på din yrkesutbildning.

Det finns flera grundämnen som du kan läsa och ett stort antal kurser. Oavsett vilket program du väljer kommer du att få en sammanhållen skoldag och hjälp med att strukturera dina studier.

Yrkesgymnasiet har duktiga och engagerade lärare som alltid finns nära till hands. Du får också en egen mentor som ger dig stöd genom hela din utbildning. På så vis får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och vet alltid hur det går för dig, vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Läs mer om de olika programmen nedan.

Programinriktat val

Är du nästan behörig? Välj då Programinriktat val! Du läser i samma klass som alla andra som valt ordinarie program men du läser också de grundskoleämnen som du saknar. På så vis kan du vara klar inom bara några månader! För att antas ska du ha godkända betyg i svenska (eller svenska som andraspråk) och engelska eller matematik samt i minst 4 andra ämnen, eller engelska och matematik samt i minst 3 andra ämnen.

Yrkesintroduktion

Är du inte är behörig till programinriktat val? Välj då Yrkesintroduktion. Målet är att du antigen ska komma in på något av våra program på Yrkesgymnasiet eller få en anställning. På Yrkesintroduktionen kombinerar du hela tiden studier i skolan med praktik på en arbetsplats eller arbete i praktiklokalen. En hel del av undervisningen är ämnesintegrerat vilket innebär att vi tar hänsyn till dina intressen och sådant du redan kan när vi utformar uppgifter. Introduktionen varierar beroende på vilket yrke du är intresserad av men består oftast av 2 dagars skolarbete och 3 dagars praktik (eller praktiskt arbete i praktiklokalen.)

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Linköping

Yrkesgymnasiet Linköping

”Yrkesgymnasiet i Linköping är en mindre skola vilket innebär att det blir goda relationer mellan oss elever samt att man får en bra relation till lärarna, man känner sig sedd och lär känna varandra.” - Dénise Pettersson, Handels- och administrationsprogrammet åk...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Linköping

Linnegatán 7
582 25 Linköping

 Visa telefonnummer
www.yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Linköping
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: