Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Yrkesgymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Handels- och administrationsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Linköping får du en bra yrkesutbildning med mycket praktik. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Är du en handlingskraftig person med intresse för affärer? Skulle du vilja jobba i butik? Starta eget? Triggas du av att ge människor vägledning och service? Då kanske det här är yrket för dig. Jobbar du inom handeln ligger utmaningen i att få kunderna att känna sig nöjda med sin affär.

Modern utbildning till butikssäljare

På Yrkesgymnasiets Handels- och administrationsprogram fokuserar vi på kundservice och försäljning. Samtidigt är entreprenörskap och företagsamhet viktiga delar eftersom många som arbetar inom handeln startar egna företag. Under utbildningen får du användbara kunskaper inom säljteknik och praktisk marknadsföring. Yrkesgymnasiet ger dig en modern säljarutbildning där du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter. Du blir direkt anställningsbar som butikssäljare när du är klar med din utbildning.

Efter gymnasiet

Du är direkt anställningsbar inom handeln som till exempel butikssäljare. Högskolan bjuder på många vidareutbildningar som t ex Butikschefsprogrammet och Service Management.

Möjliga yrken

Inom handel finns yrken inom ett brett spektra, från butiksarbete till specialistkompetens inom detaljhandel och ekonomi. 

Högskolebehörighet

Välj Svenska 3, 100p som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan. Detta övar du också Kundservice, säljteknik, entreprenörskap och företagsamhet.

Säljresa

Tillsammans med dina kurskamrater reser vi till en storstad i Europa. Målet är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Linköping

Yrkesgymnasiet Linköping

”Yrkesgymnasiet i Linköping är en mindre skola vilket innebär att det blir goda relationer mellan oss elever samt att man får en bra relation till lärarna, man känner sig sedd och lär känna varandra.” - Dénise Pettersson, Handels- och administrationsprogrammet åk...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Linköping

Linnegatán 7
582 25 Linköping

 Visa telefonnummer
www.yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Linnea
(5)
Bra ut utbildning och jättebra och pedagogiska lärare
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Yrkesgymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Linköping
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: