Försäljnings- och serviceprogrammet

Yrkesgymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Försäljnings- och serviceprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-05
2023-04-26

Om utbildningen

Plugga till säljare eller kommunikatör på Yrkesgymnasiet Linköping

Är du en handlingskraftig person med intresse för bland annat försäljning, entreprenörskap och kommunikation? Skulle du vilja jobba i butik? Starta eget? Gillar du att ge människor vägledning och service? Då är denna utbildning för dig. Jobbar du inom handeln ligger utmaningen i att få kunderna att känna sig nöjda med sin affär.

Yrkesgymnasiet Linköping ger dig som läser Försäljnings- och serviceprogrammet en modern säljutbildning där du samlar på dig nyttig branscherfarenhet och har möjlighet att knyta goda företagskontakter.

Modern utbildning till butikssäljare

På Yrkesgymnasiets Försäljnings- och serviceprogrammet fokuserar vi på kundservice och försäljning. Samtidigt är entreprenörskap och företagsamhet viktiga delar eftersom många som arbetar inom handeln väljer att starta egna företag. Under utbildningen får du användbara kunskaper inom säljteknik och praktisk marknadsföring. Yrkesgymnasiet ger dig en modern säljarutbildning där du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter. 

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet är du direkt anställningsbar inom handeln som till exempel kommunikatör eller butikssäljare. På högskola kan du även vidareutbilda dig och läsa program som exempelvis Butikschefsprogrammet eller Service Management.

Möjliga yrken

Inom försäljning och service finns yrken inom ett brett spektrum: från butiksarbete till specialistkompetens inom e-handel. Andra möjliga yrken kan vara till exempel företagssäljare, kundtjänstmedarbetare, marknadsassistent eller marknadskommunikatör.

Säljresa

Tillsammans med dina kurskamrater får du under utbildningens gång resa till en storstad i Europa. Målet är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

Högskolebehörighet

Vill du läsa vidare efter gymnasiet behöver du uppnå högskolebehörighet. Läs Svenska 3 i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Linköping

Välkommen till Yrkesgymnasiet Linköping!

”Variationen mellan APL och skola gör att du har mer energi när du väl är inne på skolan. Du får även mycket tid med lärarna vilket gör att du får en bra relation med dem.” – Theo Karlsson, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Linköping

Linnegatán 7
582 25 Linköping

 Visa telefonnummer
intranet.educations.com

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Linnea

Bra ut utbildning och jättebra och pedagogiska lärare

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Yrkesgymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Linköping
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information