Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Stockholm
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Läs Hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge och bli frisör

Lockas du av att göra små och stora klipp? Drömmer du om att skapa enastående looks? Att starta nya trender? Och dessutom göra business på ditt hantverk? Då är Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, barberare, hår- och makeupstylist rätt val för dig. Här får du låta kreativiteten flöda och arbeta med dina händer.

Innehåll på utbildningen

På Hantverksprogrammet får du lära dig klippa, permanenta, färga och vårda hår. Du får också lära dig om färgval, trender, mode och stil. Under ditt första år ligger undervisningens fokus på hårvård, under ditt andra år ökar svårighetsgraden och under det tredje året fördjupar du dina yrkeskunskaper ytterligare.

På din APL, som du har mer än halva gymnasietiden, får du genomföra riktiga kundbehandlingar och finslipa dina färdigheter genom praktiskt arbete. De frisörtekniska ämnena som du läser är såväl teoretiska som praktiska. 

Efter frisörutbildningen

För att bli behörig frisör måste du göra ett gesällprov. När du tar studenten ska du ha lägst E i samtliga hantverkskurser och i de gymnasiegemensamma ämnena. Du har då gjort steg 1 klart. Efter det följer en färdigutbildning på ett frisörföretag i 3 000 timmar (steg 2, 3 och 4) innan du kan avlägga det slutgiltiga gesällprovet och bli behörig frisör. För att bli behörig barberare behöver du också avlägga ett gesällprov, vilket du kan göra direkt efter Hantverksprogrammet.

Resa under utbildningen

Tillsammans med dina kurskamrater får du under utbildningen resa till en storstad i Europa. Målet är att spana in den europeiska marknaden och jämföra dina erfarenheter med den internationella frisörscenen.

Högskolebehörighet

Vill du plugga vidare på högskola efter gymnasiet? Välj Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6 så får du grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

”Det är väldigt lärorikt att vara på APL för att du får göra allt praktiskt. Det blir som en vana och du lär dig att bemöta människor – det gör du inte av att bara sitta i skolan.” – Clara Frosterus,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Mathilda

Som min första gång när jag kom till skolan kände jag bara att jag ville börja klippa .jag tyckte det var så intressant men jag visste inte att vara frisör så skulle Att det skulle vara så service inriktad och jag älskar att prata med folk så jag kände direkt att frisör var mitt yrke.

N.E

Verkligen en jätte bra skola. Går i ettan och börjar snart tvåan och hade aldrig föreställt mig en sån bra start på gymnasiet. Man träffar så många nya människor utan att behöva oroa sig över 2 och 3 vilket jag va då jag var rädd att dom skulle tycka att vi va små och bara i vägen. Detta va en lättnad för mig att man kan börja med bara dom man s...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information