Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Huddinge
Handels- och administrationsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet i Huddinge lär du dig ett yrke från grunden. Du får göra mycket praktik och har bra möjligheter att komma direkt ut i arbetslivet efter studenten.

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service på Yrkesgymnasiet

Brinner du för sälj? Är du en handlingskraftig person med intresse för affärer? Vill du jobba i butik eller kanske starta eget i framtiden? På Handels- och administrationsprogrammet förbereds du för att arbeta inom handeln. Läs kurser inom marknadsföring och försäljning och bygg upp en bra kunskapsgrund för att kunna arbeta med sälj i framtiden. Jobbar du inom handeln ligger utmaningen i att få kunderna att känna sig nöjda med sin affär och på Yrkesgymnasiet i Sollentuna får du rätt förutsättningar för att kunna göra det på rätt sätt.

Modern utbildning till butikssäljare

Kundservice och försäljning är två huvudområden på Yrkesgymnasiets Handels- och administrationsprogram. Andra viktiga ämnesområden är entreprenörskap och företagsamhet då många som arbetar inom handeln driver egna företag. Under utbildningen får du användbara kunskaper inom säljteknik och praktisk marknadsföring. När du efter tre år lämnar Yrkesgymnasiet gör du det med en modern säljarutbildning i ryggen där du fått viktig branscherfarenhet och nyttiga företagskontakter. Du blir direkt anställningsbar som butikssäljare när du är klar med din utbildning.

Efter gymnasiet

Du kan börja arbeta inom handeln direkt efter gymnasiet, exempelvis som butikssäljare.För dig som vill läsa vidare finns det många vidareutbildningar på universitet/högskola som t ex Butikschefsprogrammet och Service Management.

Möjliga yrken

Att jobba inom handel innefattar en mängd olika arbeten, allt ifrån butiksarbete till specialistkompetens inom detaljhandel och ekonomi.

Högskolebehörighet

Genom att välja Svenska 3, 100p som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan. 

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Huddinge söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

“Man är på väg mot det man vill bli och det är skönt att alla är schyssta.” - Emelie Hansson, Vård- och omsorgsprogrammet åk 1 Yrkesgymnasiet Huddinge har goda kommunikationsförbindelser och du hittar skolan i rymliga lokaler i centrala Flemingsberg. Skolan...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: