Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Stockholm
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet i Huddinge lär du dig ett yrke från grunden. Du får göra mycket praktik och har bra möjligheter att komma direkt ut i arbetslivet efter studenten.

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri på Yrkesgymnasiet Huddinge får du en utbildning som förbereder dig för att jobba som målare efter gymnasiet.

Utbildning inom måleri

På Yrkesgymnasiet får du en modern utbildning som är uppdaterad med vad som gäller i branschen idag. Under din tid på programmet får du viktiga kontakter och erfarenheter från branschen. Detta gör att du ökar dina möjligheter att få jobb. Du får också lära dig om entreprenörskap och företagande. Baserat på dina intressen kan du fokusera din utbildning mot målare, snickare, betongarbetare, murare eller golvläggare.

B-körkort är många gånger ett krav för att kunna få ett arbete inom branschen och Yrkesgymnasiet ser därför till att erbjuda dig startpaket för körkort.

Efter din utbildning

Du kan börja arbeta som lärling efter din gymnasieutbildning inom måleri. Lärlingstiden är 6800 timmar och efter dina tre år på Yrkesgymnasiet kan du tillgodoräkna dig så mycket som 2800 timmar. Efter att ha gått Bygg- och anläggningsprogrammet är du förberedd för att arbeta som målare, snickare, byggnadsarbetare, golvläggare eller betongarbetare.

Vad du ska läsa för att bli högskolebehörig

Om du vill bli högskolebehörig under tiden du läser på programmet så får du se till att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ramen för ditt Individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6, 100 p. Du får då grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

“Man är på väg mot det man vill bli och det är skönt att alla är schyssta.” - Emelie Hansson, Vård- och omsorgsprogrammet åk 1 Yrkesgymnasiet Huddinge har goda kommunikationsförbindelser och du hittar skolan i rymliga lokaler i centrala Flemingsberg. Skolan...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information