Vård- och omsorgsprogrammet

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Vård- och omsorgsprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Informationsträff
2023-05-10

Om utbildningen

Utbilda dig till undersköterska på Yrkesgymnasiet Göteborg

Vill du göra något betydelsefullt för andra människor? Är du intresserad av hur människor fungerar? Vore det fint att använda dina kunskaper till att hjälpa andra? Då passar yrket som undersköterska dig. På Vård- och omsorgsprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg får du kunskaper inom hälso- och sjukvård så att du kan underlätta för människor som är i behov av vård.

Studera människan ur olika synvinklar

På Vård- och omsorgsprogrammet får du kunskaper inom ämnen som psykologi, sociologi, pedagogik, medicin och omvårdnadsvetenskap.

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som undersköterska direkt efter din utbildning.

Läsa vidare

Utbildningen på Yrkesgymnasiet Göteborg ger dig en bra grund om du efter gymnasiet vill läsa vidare till exempelvis sjuksköterska, ambulansförare, sjukgymnast, naprapat eller socionom. Välj att läsa Svenska 3 i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskola.

Körkort

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Välkommen till Yrkesgymnasiet Göteborg!

”Det bästa med YG är att man inte tröttnar; när du blir trött på att sitta i ett klassrum och ha lektioner så börjar praktiken om igen. Det blir en perfekt kombination.” – Gareen Mohamed, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner.

Amanda

Jag kan verkligen se tillbaka på mina 3 år på Yrkesgymnasiet som dom bästa i mitt liv! Både skolan och utbildningen är fantastisk!

Dålig skola

Om ni tror att 9/10 får jobb efter skolan är majoritet av dessa på jobb som du hade kunnat få utan utbildning. Personligen tycker jag att utbildningen inte gav mig någonting, vilket är synd. Det känns som att lärare och rektor inte har något som helst intresse i sina elever och dessutom tycker jag att det är helt absurt att de tvingar sina eleve...

Rektor Janna Krstic Kommentar:
Hej, Det är tråkigt att du är missnöjd med din situation och utbildning. När det gäller att 9/10 får jobb så är detta en mätning vi som skola gör varje år. De elever som går ut i jobb kan inte få dessa jobb utan utbildning. En elektriker eller byggare kan inte få jobb utan utbildning och en frisör kan ej ställa sig och klippa utan utbildning, e...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information