Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Svetsare – ett hett jobb med hög efterfrågan

På Industritekniska programmet på Yrkesgymnasiet Göteborg kan du utbilda dig till svetsare. Efterfrågan på svetsare är stor och möjligheten till jobb likaså. Svetsning innebär kort och gott att du smälter metallstycken och sammanfogar dem. Svetslågan är ibland över 2 500 grader så det är helt klart ett hett jobb.

På Yrkesgymnasiet Göteborg får du en modern och kvalificerad svetsutbildning där du får grundläggande kunskaper om svetsteknik samt kännedom om material, system och processer. Du genomför halva utbildningen ute på en arbetsplats, vilket ger dig ovärderlig branscherfarenhet och möjlighet att knyta massvis med kontakter inför det kommande arbetslivet.

Efter gymnasiet

När du har tagit studenten kan du ge dig ut i arbetslivet och arbeta som svetsare. Eftersom det råder en brist på svetsare har du mycket goda chanser till att hitta jobb direkt.

Körkort

Ett B-körkort ökar dina chanser till anställning. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet Göteborg varje elev på det Industritekniska programmet ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Om du vill bli behörig för studier på högskola kan du välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Yrkesgymnasiet Göteborg
Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

Välkommen till Yrkesgymnasiet Göteborg!

”Det bästa med YG är att man inte tröttnar; när du blir trött på att sitta i ett klassrum och ha lektioner så börjar praktiken om igen. Det blir en perfekt kombination.” – Gareen Mohamed, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sandra
15 apr 2021
Denna skola passade mig perfekt!

Yrkesgymnasiet och lärlingskonceptet passade verkligen mig perfekt, därför är jag så tacksam för Yrkesgymnasiet. Jag älskar att jobba praktiskt och det är precis det jag får gör...

Visa hela
Sponsrad