Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Industritekniska programmet

Om utbildningen

Svetsare – ett hett jobb med hög efterfrågan

På Industritekniska programmet på Yrkesgymnasiet Göteborg kan du läsa en utbildning som utbildar dig till Svetsare. Efterfrågan på svetsare är stor och chansen till att få jobb är därmed också stor. Svetsning innebär kort och gott att du smälter metallstycken och sammanfogar dem.

Med Yrkesgymnasiet Göteborg som utbildare får du en modern kvalificerad svetsutbildning där du får grundläggande kunskaper om svetsteknik samt kännedom om material, system och processer.
När du läser på Yrkesgymnasiet genomförs halva utbildningen ute på en arbetsplats. Det innebär att du får en ovärderlig branscherfarenhet och du kan knyta goda kontakter.

Efter gymnasiet

När du tagit studenten kan du ge dig ut i arbetslivet och arbeta som svetsare. Eftersom det råder en brist på svetsare har du mycket goda chanser till att hitta jobb direkt.

Läs till högskolebehörighet

Om du vill kan du välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 (100 poäng) så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Körkort

Ett B-körkort ökar dina chanser till anställning. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet Göteborg varje elev på det industritekniska programmet ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Yrkesgymnasiet har som mål att du ska bli ett framtida yrkesproffs och här är samtliga program utformade för att lyckas med målet. Det är en trivsam skola, där elever och lärare arbetar tillsammans...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Göteborg
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: