Hotell- och turismprogrammet

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Hotell- och turismprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Informationsträff
2023-05-10

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg

Är du en naturlig ledare? Är du beredd att möta världen? Tycker du om resor? Är du nyfiken på andra kulturer och traditioner? Kan du hålla många bollar i luften? Då kan Hotell- och turismprogrammet vara ett bra val för dig. Du kan bli den som ger resenärer och kunder upplevelser för livet! 

På Yrkesgymnasiet Göteborg får du kunskaper inom marknadsföring, service, kundbemötande och insikt i branschens olika delar. Yrken inom det här området innehåller ofta varierande arbetsuppgifter och du möter nya utmaningar dagligen. På Yrkesgymnasiet får du tillbringa mer än hälften av din studietid på riktiga arbetsplatser, vilket gör att lär du dig branschen från grunden och kan knyta nyttiga kontakter inför arbetslivet.

Efter gymnasiet

Direkt efter din utbildning på Hotell- och turismprogrammet är du anställningsbar som reseguide eller hotellreceptionist. Om du vill plugga vidare efter gymnasiet måste du välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val. Du får då grundläggande behörighet till högskolan.

Åk på utbildningsresa

Tillsammans med dina kurskamrater reser du till ett annat land för att jämföra dina kunskaper mot en internationell marknad. Hur fungerar rese- och turismnäringen i det landet?

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Välkommen till Yrkesgymnasiet Göteborg!

”Det bästa med YG är att man inte tröttnar; när du blir trött på att sitta i ett klassrum och ha lektioner så börjar praktiken om igen. Det blir en perfekt kombination.” – Gareen Mohamed, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Fanny E

Jag tog studenten 2020 och jobbar nu inom precis det jag vill och detta är bara på grund av den fantastiska skolgången jag fick hos Yrkesgymnasiet. Det gjorde mig verkligen redo för arbetslivet! Bästa skolan med dom bästa lärarna och klasskompisarna!

Hotellelev

Detta är utan tvivel en av de bästa skolorna du någonsin kan välja. Lärarna är väldigt engagerade i eleverna och gör allt för att du ska lyckas! Du får en bra insikt i det yrket du eventuellt ska jobba med i framtiden och kan tjuvstarta inför ditt senare arbetsliv. En helt fantastisk skola helt enkelt med lärare som verkligen kämpar och stöt...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information