Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Hotell- och turismprogrammet

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg

Vill du ha ett yrke där du får möta mycket människor? Gillar du att hålla många bollar i luften och har ett intresse för främmande kulturer och traditioner? Då kan Hotell- och turismprogrammet vara ett bra val för dig. Programmet passar dig som vill arbeta inom turism-, rese- och hotellnäringen i framtiden.

På Yrkesgymnasiet Göteborg får du kunskaper inom marknadsföring, service, kundbemötande och insikt i näringarnas olika delar. Yrken inom det här området innehåller ofta varierande arbetsuppgifter och du möter nya utmaningar dagligen. Yrkesgymnasiet ger dig chansen att spendera en stor del av din studietid ute på riktiga arbetsplatser. På så vis lär du dig branschen från grunden.

Inriktning Hotellreceptionist

Du läser följande kurser på inriktningen Hotellreceptionist:

  • Frukost- och bufféservering
  • Reception 2
  • Reception 3
  • Våningsservice 1
  • Hotelladministration
  • Konferens 2
  • Servering 1

Efter gymnasiet

Du kan efter gymnasiet gå direkt in i arbete som exempelvis reseguide eller hotellreceptionist.

Läs till Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3, totalt 200 p som kurser i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Åk på utbildningsresa

Tillsammans med dina kurskamrater reser vi till ett resmål för att spegla dina kunskaper på en internationell marknad. Hur fungerar rese- och turismnäringen på den orten? Hur ser arbetsmarknaden ut?

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Yrkesgymnasiet har som mål att du ska bli ett framtida yrkesproffs och här är samtliga program utformade för att lyckas med målet. Det är en trivsam skola, där elever och lärare arbetar tillsammans...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Fanny E
(5)
Jag tog studenten 2020 och jobbar nu inom precis det jag vill och detta är bara på grund av den fantastiska skolgången jag fick hos Yrkesgymnasiet. Det gjorde mig verkligen redo för arbetslivet! Bästa skolan med dom bästa lärarna och klasskompisarna!
Hotellelev
(5)
Detta är utan tvivel en av de bästa skolorna du någonsin kan välja. Lärarna är väldigt engagerade i eleverna och gör allt för att du ska lyckas! Du får en bra insikt i det yrket du eventuellt ska jobba med i framtiden och kan tjuvstarta inför ditt senare arbetsliv. En helt fantastisk skola helt enkelt med lärare som verkligen kämpar och stöt...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: