Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Plugga till Butikssäljare på Yrkesgymnasiet Göteborg

Trivs du med att arbeta med människor, är serviceinriktad och gillar att ge människor vägledning? På Handels- och administrationsprogrammet får du goda kunskaper inom bland annat entreprenörskap och företagsamhet. Du lär dig också säljteknik och praktisk marknadsföring, kunskaper som kommer väl till hands för dig som vill jobba i butik eller starta eget företag i framtiden.

Yrkesgymnasiet Göteborg ger dig som läser Handels- och administrationsprogrammet en modern säljarutbildning där du samlar på dig nyttig branscherfarenhet och har möjlighet att knyta goda företagskontakter.

Efter gymnasiet

Efter tre år på Handels- och administrationsprogrammet är du direkt anställningsbar, exempelvis som butikssäljare. Om du är intresserad av att läsa vidare på högskola eller universitet kan du läsa program som exempelvis Service Management eller Butikschefsprogrammet.

Möjlighet till högskolebehörighet

Genom att välja Svenska 3 (100 poäng) som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Åk på säljresa*

Du och dina klasskamrater får under er studietid resa till en storstad i Europa. Målet är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

* Vissa orter kan istället erbjuda ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Yrkesgymnasiet har som mål att du ska bli ett framtida yrkesproffs och här är samtliga program utformade för att lyckas med målet. Det är en trivsam skola, där elever och lärare arbetar tillsammans...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jag
(5)
Jag går på Yrkesgymnasiet i Göteborg Jag har aldrig tyckt om skolan förens jag kom hit! Denna skolan har verkligen fått mig å inse vad ja vill och vad ja kan bli. Det bästa på skolan är att vi har så roligt i klasserna och att vi har underbara lärare. Våra lärare tar tiden till oss och hjälper oss med extra uppgifter för inte få underkänt el...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Yrkesgymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Göteborg
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: