Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Introduktionsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Gävle gör du praktik flera dagar i veckan. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Introduktionsprogram – om du inte är behörig till gymnasiet

Är du inte behörig till gymnasiet så passar Introduktionsprogram bra för dig. På Yrkesgymnasiet Gävle kan du gå antingen Yrkesintroduktion eller Programinriktat individuellt val.

Undervisning som är anpassad efter dig

På Yrkesgymnasiet Gävle kan du om du nästan är behörig till gymnasiet börja med att läsa ett introduktionsprogram för att därefter påbörja en yrkesutbildning. Det finns ett stort urval av kurser och du kan läsa flera olika grundämnen. Du får en sammanhållen skoldag och stöd med att strukturera dina studier. Skolans engagerade och duktiga lärare finns alltid till hands för dig och du får en egen mentor som stöttar dig under hela din utbildning. På det här sättet får du undervisning som är anpassad efter dig och du har hela tiden full koll på hur du ligger till och vad du behöver göra för att nå de mål och betyg du har satt upp.

Du kan läsa om de olika introduktionsprogrammen nedanför:

Programinriktat val

Om du är nästan behörig till att söka ett gymnasieprogram så är Programinriktat val ett bra alternativ för dig. Du får då läsa i samma klass som de som läser programmet på ordinarie sätt och du får samtidigt läsa de ämnen du saknar från grundskolan. Det gör att du kan bli klar inom några månader. För att bli antagen måste du vara godkänd i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och i fyra ämnen till alternativt att du är godkänd i engelska och matematik samt i ytterligare tre ämnen.

Yrkesintroduktion

För dig som inte är behörig till det föregående alternativet är Yrkesintroduktion ett bra val. Syftet med Yrkesintroduktion är att du ska kunna få jobb eller kunna börja på ett av Yrkesgymnasiets program. Du får kombinera dina studier i skolan med att praktisera på en arbetsplats eller att arbeta i praktiklokalen. Stora delar av din undervisning är ämnesintegrerad, vilket betyder att hänsyn tas till dina intressen och vad du redan kan när uppgifterna utformas. Beroende på vilket yrke du är intresserad av kan Yrkesintroduktionen skilja sig något, men vanligt upplägg är att du har skolarbete i två dagar och praktik i tre dagar.

Programinriktat val söker du via kommunens gymnasieantagning precis som du söker alla andra program. För mer information om hur du söker Yrkesintroduktion kan du kontakta skolan genom formuläret här på sidan.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Gävle söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

Yrkesgymnasiet Gävle

”Yrkesgymnasiet Gävle är en liten och familjär skola. Här har jag möjlighet att koncentrera och lära mig i lugn och ro. Lärarna har verkligen tid till oss.” - Zabina Kock, Bygg- och anläggningsprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Gävle har en fin...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: