Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-05
2023-05-04

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet – om du inte är behörig till gymnasiet

Är du inte behörig till gymnasiet så passar Introduktionsprogram bra för dig. På Yrkesgymnasiet Gävle kan du gå antingen Yrkesintroduktion eller Programinriktat val.

Undervisning som är anpassad efter dig

Om du saknar godkända betyg i endast ett fåtal ämnen och därmed nästan är behörig till gymnasiet kan du läsa till dig behörighet på på Yrkesgymnasiet Gävle.

Du börjar med att läsa ett introduktionsprogram för att därefter påbörja en yrkesutbildning. Det finns ett stort urval av kurser och du kan läsa flera olika ämnen. Du får en sammanhållen skoldag och stöd med att strukturera dina studier. Skolans engagerade och duktiga lärare finns alltid till hands för dig och du får en egen mentor som stöttar dig under hela din utbildning. På det här sättet får du undervisning som är anpassad efter dig och du har hela tiden full koll på hur du ligger till och vad du behöver göra för att nå de mål och betyg du har satt upp.

Du kan läsa om de olika introduktionsprogrammen nedan:

Programinriktat val

Programinriktat val är undervisning riktad mot ett nationellt program. Målet är att du så snabbt som möjligt ska bli behörig till programmet i fråga. På Yrkesgymnasiet erbjuder vi dessutom en lärlingsliknande utbildning på det programinriktade valet, vilket betyder att du kommer att få ha APL (praktik) under mer än hälften av din studietid.

För att vara behörig till Programinriktat val krävs godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Utöver det behöver du ha antingen:

  • Godkända betyg i matematik och engelska samt tre andra ämnen.
  • Godkända betyg i matematik eller engelska samt fyra andra ämnen

Yrkesintroduktion

För dig som inte är behörig till det föregående alternativet är Yrkesintroduktion ett bra val. Syftet med Yrkesintroduktion är att du ska kunna få jobb eller kunna börja på ett yrkesprogram. Du får kombinera dina studier i skolan med att praktisera på en arbetsplats eller arbeta i praktiklokalen. Stora delar av din undervisning är ämnesintegrerad, vilket betyder att vi tar hänsyn till dina intressen och vad du redan kan när uppgifterna utformas. Beroende på vilket yrke du är intresserad av kan utbildningen skilja sig något, men ett vanligt upplägg är att du har skolarbete i två dagar och praktik i tre dagar.

Du kan söka till Yrkesintroduktion om du saknar ett antal grundämnen, men vill välja ett yrkesprogram i framtiden eller komma ut i arbetslivet.

Till Programinriktat val söker du via kommunens gymnasieantagning precis som du söker alla andra program. För mer information om hur du söker till Yrkesintroduktion kan du kontakta skolan genom formuläret här på sidan.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

Ett av Sveriges främsta yrkesgymnasium

”Jag valde Yrkesgymnasiet för att det är ett väldigt välkomnande gymnasium och för att de erbjuder mycket APL.” – Ida Altan-Linder, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Gävle är en familjär skola med en fin elevsammanhållning. Alla skolans elever, oavsett årskurs eller program, känner...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information