Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Industritekniska programmet

Film

På Yrkesgymnasiet Gävle gör du praktik flera dagar i veckan. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Industritekniska programmet - för dig som vill bli svetsare

Industritekniska programmet är ett bra val för dig som vill bli svetsare. Utbildningen på Yrkesgymnasiet Gävle innebär att du får en kvalificerad svetsutbildning.

Utbildning till svetsare

På Yrkesgymnasiet får du en modern utbildning på det Industritekniska programmet. Målet med din utbildning till svetsare är att du ska bli så duktig på yrket som möjligt och därmed få det jobb du brinner för. Under utbildningen får du kunskap om svetsteknik samt de system, material och processer som används. Eftersom halva din utbildning är ute på en arbetsplats när du gör praktik får du viktig branscherfarenhet och kontakter med företag.

Möjligheter efter utbildningen

Du blir direkt anställningsbar som svetsare efter gymnasieutbildningen och det finns mycket goda chanser att få jobb då det just nu är brist på utbildade svetsare.

Som svetsare kan du jobba på en rad olika ställen som exempelvis vid bygg- och anläggningsföretag, entreprenadföretag, inom verkstadsindustrin samt som reparations- och underhållspersonal vid olika industrier.

Så gör du för att bli högskolebehörig

Läs Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Gävle söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

Yrkesgymnasiet Gävle

”Yrkesgymnasiet Gävle är en liten och familjär skola. Här har jag möjlighet att koncentrera och lära mig i lugn och ro. Lärarna har verkligen tid till oss.” - Zabina Kock, Bygg- och anläggningsprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Gävle har en fin...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: