Industritekniska programmet, Svetsteknik

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Industritekniska programmet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Industritekniska programmet – för dig som vill bli svetsare

Industritekniska programmet är ett ypperligt val för dig som vill bli svetsare. Efter genomförd utbildning på Yrkesgymnasiet Gävle får du en kvalificerad svetsutbildning och kan ge dig ut på arbetsmarknaden, som verkligen skriker efter svetsare.

Utbildning till svetsare

På Yrkesgymnasiet får du en modern utbildning. Målet med din utbildning till svetsare är att du ska bli så duktig på yrket som möjligt och därmed få det jobb du brinner för. Under utbildningen får du kunskap om svetsteknik samt de system, material och processer som används. Eftersom du genomför mer än hälften av din utbildning på praktik ute på en arbetsplats får du även viktig branscherfarenhet och ovärderliga kontakter inför kommande arbetsliv.

Möjligheter efter utbildningen

Du blir direkt anställningsbar som svetsare efter gymnasieutbildningen och det finns mycket goda chanser att få jobb då det just nu är brist på utbildade svetsare.

Som svetsare kan du jobba på en rad olika ställen, exempelvis på bygg- och anläggningsföretag, entreprenadföretag, inom verkstadsindustrin samt som reparations- och underhållspersonal vid olika industrier.

Körkort

Ett B-körkort ökar dina chanser till anställning. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Industritekniska programmet ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Läs Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6 för att få grundläggande behörighet till högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

Ett av Sveriges främsta yrkesgymnasium

”Jag valde Yrkesgymnasiet för att det är ett väldigt välkomnande gymnasium och för att de erbjuder mycket APL.” – Ida Altan-Linder, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Gävle är en familjär skola med en fin elevsammanhållning. Alla skolans elever, oavsett årskurs eller program, känner...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information