Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Frisör

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle

Film

På Yrkesgymnasiet Gävle gör du praktik flera dagar i veckan. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Hantverksprogrammet – Utbilda dig till Frisör på Yrkesgymnasiet Gävle

Om du drömmer om att bli frisör i framtiden så är ett utmärkt val att läsa Hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet Gävle. Här får du lära dig att klippa, färga och permanenta hår samt vara kreativ och jobba med dina händer.

Utbildningen till frisör

På hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet Gävle får du kunskap om att klippa, färga, vårda och permanenta hår och du får lära dig om trender, mode, stil och färgval. Under ditt första år är din undervisning inriktad mot hårvård, under det andra året ökar svårighetsgraden och under det tredje året fördjupas dina yrkeskunskaper. De frisörtekniska ämnen som du läser är både teoretiska och praktiska. Även kunskap om kundbemötande ingår i utbildningen. På din praktikplats, APL, får du genomföra riktiga kundbehandlingar.

Gesällprov för att bli frisör

För att bli behörig frisör krävs det att du gör ett Gesällprov. Om du har lägst E i alla hantverkskurser samt de gemensamma ämnena när du tar studenten har du gjort steg 1. Sedan följer färdigutbildning på frisörföretag under 3000 timmar för att göra steg 2, 3 och 4. Efter det kan du göra det slutgiltiga Gesällprovet.

Bli högskolebehörig

Väljer du att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utökar din studieplan med Engelska 6 så uppnår du grundläggande behörighet till högskolan.

Resa under utbildningen

Du får under tiden på Frisörutbildningen göra en resa tillsammans med dina kurskamrater. Resan går till en storstad i Europa och målet med den är att kunna jämföra dina erfarenheter från utbildningen med vad du ser på den europeiska marknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Gävle söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

Yrkesgymnasiet Gävle

”Yrkesgymnasiet Gävle är en liten och familjär skola. Här har jag möjlighet att koncentrera och lära mig i lugn och ro. Lärarna har verkligen tid till oss.” - Zabina Kock, Bygg- och anläggningsprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Gävle har en fin...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: