Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet
Inga recensioner än

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri

På Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Gävle kan du utbilda dig till målare. Under programmets gång får du lära dig att måla, bygga och renovera.

Modern utbildning inom måleri

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du en utbildning som är uppdaterad med vad som gäller inom branschen idag. Under utbildningen – med över halva studietiden på praktik – får du erfarenhet och kontakter i branschen som är värdefulla och som kan ge dig jobbmöjligheter i framtiden. På programmet kan du välja att inrikta dig mot att bli målare, snickare, betongarbetare, golvläggare eller murare. Ämnena företagande och entreprenörskap ingår också i undervisningen.

Körkort

B-körkort är väldigt ofta ett krav när du söker jobb i branschen och därför erbjuder Yrkesgymnasiet dig startpaket för körkort under din gymnasietid.

Jobba som lärling

Efter Bygg- och anläggningsprogrammet kan du börja arbeta som lärling, vilket du är i omkring två år. Efter gymnasiet tilldelas du 2 000 utbildningstimmar. Om du uppnår de betygskrav som branschen ställt får du tillgodoräkna ytterligare 1 000 utbildningstimmar.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet som gör att du kan studera vidare på högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.
Yrkesgymnasiet Gävle
Riggargatan 15
802 86 Gävle

Ett av Sveriges främsta yrkesgymnasium

”Jag valde Yrkesgymnasiet för att det är ett väldigt välkomnande gymnasium och för att de erbjuder mycket APL.” – Ida Altan-Linder, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Gävle är en familjär skola med en fin elevsammanhållning. Alla skolans elever, oavsett årskurs eller program, känner...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Sponsrad