Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Gävle gör du praktik flera dagar i veckan. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

På Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Gävle kan du utbilda dig till målare. Under programmets gång får du lära dig att måla, bygga och renovera.

Modern utbildning inom måleri

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du en utbildning som är uppdaterad med vad som gäller inom branschen idag. Under utbildningens gång får du erfarenhet och kontakter i branschen som är värdefulla och som kan ge dig jobbmöjligheter i framtiden. Du kan välja att inrikta dig mot målare, snickare, betongarbetare, golvläggare eller murare på utbildningen. Ämnena företagande och entreprenörskap ingår också i utbildningen.

B-körkort är väldigt ofta ett krav när du söker jobb i branschen och därför erbjuder Yrkesgymnasiet dig startpaket för körkort under din gymnasietid.

Jobba som lärling

När du har gått klart utbildningen kan du börja jobba som lärling. Den totala lärlingstiden är 6800 timmar. När du har gått tre år på Yrkesgymnasiet kan du tillgodoräkna dig 2800 timmar. Detta är förutsatt att du har fått minst E som betyg i alla ämnen. Efter Bygg- och anläggningsprogrammet är du förberedd för att arbeta som målare, byggnadsarbetare, snickare, murare, golvläggare eller betongarbetare.

Få högskolebehörighet på programmet

Läs Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6, 100p, så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

”Yrkesgymnasiet Gävle är en liten och familjär skola. Här har jag möjlighet att koncentrera och lära mig i lugn och ro. Lärarna har verkligen tid till oss.” - Zabina Kock, Bygg- och anläggningsprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Gävle har en fin...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information