Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Gävle gör du praktik flera dagar i veckan. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet – utbilda dig till byggnadsarbetare

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Gävle är det rätta valet för dig som vill bli byggnadsarbetare efter gymnasiet. Du får arbeta praktiskt och får kunskap om att bygga, måla och renovera.

Bli byggnadsarbetare

På Yrkesgymnasiet får du en modern byggutbildning som håller dig uppdaterad på vad som gäller i branschen just nu. Du får erfarenheter och kontakter som är viktiga och kan hjälpa dig att få jobb. Även entreprenörskap och företagande är viktiga delar av din utbildning. Du kan forma utbildningen beroende på om du är intresserad av att snickra, måla, mura, lägga golv eller

Då B-körkort ofta är ett krav för att kunna få jobb i just den här branschen så ser Yrkesgymnasiet till att erbjuda alla sina elever ett startpaket för körkort.

Jobba som lärling efter utbildningen

När du har gått Bygg- och anläggningsprogrammet för att bli Byggnadsarbetare kan du söka jobb som lärling efter gymnasiet. Lärlingstiden är 6800 timmar och efter dina tre år på gymnasiet med minst betyget E i alla ämnen får du tillgodoräkna dig 2800 timmar. Alla de gymnasielärlingar som uppnår färdig utbildningstid får ett yrkesbevis. Efter Bygg- och anläggningsprogrammet är du väl förberedd för att jobba som byggnadsarbetare, snickare, betongarbetare, murare, målare och golvläggare.

Bli högskolebehörig

Om du väljer att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Gävle söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

Yrkesgymnasiet Gävle

”Yrkesgymnasiet Gävle är en liten och familjär skola. Här har jag möjlighet att koncentrera och lära mig i lugn och ro. Lärarna har verkligen tid till oss.” - Zabina Kock, Bygg- och anläggningsprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Gävle har en fin...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: