Visa gymnasium.se som: Mobil

På Yrkesgymnasiet Gävle gör du praktik flera dagar i veckan. Kolla in filmen för att veta mer!

Yrkesgymnasiet Gävle

”Yrkesgymnasiet Gävle är en liten och familjär skola. Här har jag möjlighet att koncentrera och lära mig i lugn och ro. Lärarna har verkligen tid till oss.” - Zabina Kock, Bygg- och anläggningsprogrammet åk 1.

Ett av Sveriges främsta yrkesgymnasium

Yrkesgymnasiet Gävle har en fin elevsammanhållning. Alla skolans elever, oavsett vilken årskurs eller program de läser, kommer väldigt bra överens. Skolan använder ämnesintegrerad undervisning, eftersom det är viktigt för att alla elever ska känna att de går ett yrkesprogram även när de läser de teoretiska ämnena.

Yrkesgymnasiet gör dig anställningsbar

Minst halva utbildningstiden på Yrkesgymnasiet är förlagd på ett företag, vilket ger dig en gedigen utbildning och ett försprång på arbetsmarknaden. Tillsammans med din handledare förbereds du på bästa sätt inför ditt framtida yrkesliv.

Stor andel får jobb direkt efter gymnasiet

Yrkesgymnasiets koncept med gymnasial yrkesutbildning på en arbetsplats är en framgångshistoria. Skolans elever får en bra introduktion till Yrkeslivet och i den första avgångsklassen (Skellefteå 2012) fick hela 86% jobb direkt efter examen.

För dig som vill läsa vidare efter gymnasiet finns självklart möjlighet till grundläggande högskolebehörighet genom utökad studieplan.

Yrkesgymnasiet Gävle är certifierat av Vård- och omsorgscollege och Teknik collage Gästrikland. Skolan rekommenderas av VVS-branchensyrkesnämd (Aqua ViteEst) och är en branschrekommenderad skola av BYN (byggnadsindustrinsyrkesnämnd).


Är du intresserad och vill veta mer om Yrkesgymnasiet Gävle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus

Varmt välkommen till Öppet hus på Yrkesgymnasiet Gävle!

På Yrkesgymnasiet kan du bli ett yrkesproffs – på Öppet hus så visar vi hur! 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller därför digitala öppna hus. Vänligen besök vår hemsida för uppdaterad information. 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-12-17    Tid:   18:00 - 19:00   Skicka gärna in en föranmälan på vår hemsida. Learn more
Datum:   2021-01-27    Tid:   18:00 - 19:00   Skicka gärna in en föranmälan på vår hemsida. Learn more

Utbildningar

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Yrkesgymnasiet Gävle.

Hitta till skolan

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner.

Alex
(5)
Jag valde yrkesgymnasiet eftersom jag har kompisar som går här och vet att många får jobb direkt efter studenten. Skönt med 50% APL då jag lär mig yrket från grunden men att jag inte stänger några dörrar för högskolestudier då jag valt att läsa högskoleförberedande ämnen.
Emil
(5)
Jag som inte är så intresserad av att sitta i skolbänken 5 dagar i veckan utan är mer praktiskt lagd pasSar yrkesgymnasiet mig perfekt
Teddie
(5)
Yrkesgymnasiet är en perfekt skola för den som är skoltrött eftersom man har minst 50% praktik och ett stort plus att man får lära sig rätt saker från grunden av riktiga yrkesmän som är villiga att lära upp en ny generation och föra kunskaperna vidare, om du har tur och gör bra ifrån dig på praktiken så finns det en stor chans till att du blir a...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Recensioner
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 7 recensioner.