Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Yrkesgymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: cirka 10 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 195,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Informationsträff
2023-05-03

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Borås

Är du en naturlig ledare? Vill du hjälpa barn, ungdomar och vuxna att utvecklas och växa som personer? Som barnskötare eller elevassistent får du varje dag möta barn med olika behov och möjligheter. Det är aktiva och roliga yrken som passar dig som vill leda och lära ut till andra. På Barn- och fritidsprogrammet blir du helt enkelt en lysande ledstjärna för dem som behöver just dig!

Inriktning

Inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete lär dig att vägleda barn och samtidigt kunna ge dem en bra start i livet. Den här inriktningen är för dig som vill arbeta som barnskötare, elevassistent eller som vill vidareutbilda dig till förskollärare.

Det här får du göra på Barn- och fritidsprogrammet

Mer än hälften av studietiden är ute på arbetsplats, till exempel på ett fritids eller en skola. Där får du träna på det allra viktigaste i ditt framtida yrke: att pedagogiskt kunna leda barn i rätt riktning. På Barn- och fritidsprogrammet får du lära dig att se allas behov och hjälpa dem att nå sina fulla potentialer. Du får också teoretisk kunskap inom din valda inriktning och en trygg grund genom de gymnasiegemensamma ämnena.

Efter gymnasiet

Du kan direkt efter gymnasiet börja jobba inom flera olika yrken, till exempel som elevassistent eller barnskötare. Efter högskolestudier är du väl förberedd att arbeta som till exempel polis, förskollärare eller socionom.

Högskolebehörighet

Högskolebehörighet får du inom ramen för hela eller delar av ditt individuella val.

Körkort

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet elever ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Borås

Yrkesgymnasiet Borås gör dig redo för arbetslivet

“Här på Yrkesgymnasiet blir det en bra mix av skola och praktik. Man jobbar några veckor och sedan kommer man tillbaka till skolan. Då hinner man inte bli trött på något av dem.” – Fiona Hermansson, Barn- och fritidsprogrammet Vill du...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Borås

Getängsvägen 27
Borås

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Yrkesgymnasiet Borås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Borås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information