Industritekniska programmet

Yrkesgymnasiet Ale
Programinformation
Ale
Industritekniska programmet
Lärlingsutbildning
Industritekniska programmet

Om utbildningen

Industritekniska programmet på Yrkesgymnasiet Ale

På Industritekniska programmet på Yrkesgymnasiet Ale kan du läsa en utbildning som utbildar dig till svetsare eller maskinoperatör. Du får en modern och kvalificerad utbildning där du får goda kunskaper i teknik samt kännedom om material, system och processer.

När du läser på Yrkesgymnasiet genomförs halva utbildningen ute på en arbetsplats. Det innebär att du får en ovärderlig branscherfarenhet och kan knyta goda kontakter inför stundande arbetsliv.

Inriktningar

På Yrkesgymnasiet Ale får du välja mellan följande inriktningar: Produkt- och maskinteknik, vilket kan leda till jobb exempelvis som maskinoperatör samt Svetsteknik, som utbildar dig till svetsare.

Efter gymnasiet

Efter genomförd utbildning på Yrkesgymnasiet är du direkt anställningsbar som svetsare eller maskinoperatör. Eftersom det är brist på utbildade i branschen har du mycket goda chanser att få arbete direkt efter gymnasiet.

Körkort

Ett B-körkort ökar dina chanser till anställning. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Industritekniska programmet ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Om du vill bli behörig för högskolestudier kan du välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Om du vill bli behörig för högskolestudier kan du välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Ale

Yrkesgymnasiet Ale förbereder dig för arbetslivet

”Det bästa med skolan är att det är väldigt familjärt här samt att du får komma ut i arbetslivet tidigt.” – Victoria Katanic Elmén, Barn- och fritidsprogrammet Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt efter studenten? Då är...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Ale och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Ale

Rödjans väg 7
449 34 Nödinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet från Yrkesgymnasiet Ale, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information