Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Yrkesgymnasiet Ale
Programinformation
Ale
Handels- och administrationsprogrammet

Film

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet på Yrkesgymnasiet Ale

Det här är gymnasieprogrammet för dig som är handlingskraftig och brinner för försäljning. På Handels- och administrationsprogrammet kommer du att läsa kurser inom såväl marknadsföring som personlig försäljning. Här tar du de första stegen för att i framtiden kunna jobba inom handeln!

Modern utbildning till butikssäljare

På Yrkesgymnasiets Handels- och administrationsprogram ligger huvudfokus på två områden, nämligen kundservice och försäljning. Entreprenörskap och företagsamhet är även två viktiga områden som är väldigt viktiga inom handeln då många startar egna företag inom branschen.

På Yrkesgymnasiet får du en modern säljarutbildning där du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter tack vare din praktikperiod. Du blir direkt anställningsbar som butikssäljare när du är klar med din utbildning.

Efter gymnasiet

Du har möjlighet att ge dig rakt ut i arbetslivet och arbeta som exempelvis butikssäljare. För dig som vill läsa vidare erbjuder högskolan många vidareutbildningar inom området, t.ex. Butikschefsprogrammet och Service Management.

Högskolebehörighet

Välj till kursen Svenska 3 (100p) som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Ale

Yrkesgymnasiet Ale

Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt efter studenten? Då är Yrkesgymnasiet Ale skolan för dig! Tidigare hette skolan Lärlingsgymnasiet, men från och med hösten 2020 är verksamheten en del av Yrkesgymnasiet. Även om skolan har svirat...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Ale och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Ale

Rödjans väg 7
449 34 Nödinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Yrkesgymnasiet Ale, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: