Barn- och Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Yrkesgymnasiet Ale
Programinformation
Ale
Barn- och fritidsprogrammet
Lärlingsutbildning
Barn- och Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet på Yrkesgymnasiet Ale med inriktning Fritid och hälsa

Är du en naturlig ledare? Vill du hjälpa barn, ungdomar och vuxna att utvecklas och växa som personer? På Barn- och fritidsprogrammet på Yrkesgymnasiet Ale kan du utbilda dig till personlig tränare, hälsocoach eller aktivitetsledare. I dessa yrken får du varje dag möta människor med olika behov och möjligheter. Det är aktiva och roliga jobb som passar dig som vill leda och lära ut till andra. Du blir helt enkelt en lysande ledstjärna för dem som behöver just dig!

Efter gymnasiet

Du kan direkt efter gymnasiet börja jobba inom flera olika yrken, till exempel som personlig tränare, hälsocoach eller aktivitetsledare. Efter högskolestudier är du väl förberedd att arbeta som till exempel polis, förskollärare eller socionom.

Högskolebehörighet

Högskolebehörighet får du inom ramen för hela eller delar av ditt individuella val.

Körkort

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Barn- och fritidsprogrammet ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Ale

Yrkesgymnasiet Ale förbereder dig för arbetslivet

”Det bästa med skolan är att det är väldigt familjärt här samt att du får komma ut i arbetslivet tidigt.” – Victoria Katanic Elmén, Barn- och fritidsprogrammet Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt efter studenten? Då är...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Ale och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Ale

Rödjans väg 7
449 34 Nödinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Yrkesgymnasiet Ale, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information