Två elever i arbetskläder framför Yrkesgymnasiets logotyp

Yrkesgymnasiet Ale

Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt efter studenten? Då är Yrkesgymnasiet Ale skolan för dig!

Tidigare hette skolan Lärlingsgymnasiet, men från och med hösten 2020 är verksamheten en del av Yrkesgymnasiet. Även om skolan har svirat om till en ny kostym är det fortfarande samma tanke som styr utbildningen: Du lär dig tillsammans med riktiga företag och på en arbetsplats, så att du blir redo för arbetslivet.

Mindre snack, mer verkstad – lär dig ett yrke på riktigt

På Yrkesgymnasiet genomför du mer än hälften av din skoltid på en arbetsplats. På så sätt kan du snabbt lära dig ditt nya yrke, få en förståelse för branschen och knyta viktiga kontakter. Yrkesgymnasiet ger dig alla förutsättningar att snabbt få ett jobb efter studenten, precis som 9 av 10 av tidigare elever på Yrkesgymnasiet har fått.

Högkvalitativa APL-platser

Eftersom så mycket av din skoltid genomförs på ett företag är det viktigt för Yrkesgymnasiet att ha kvalitativa APL-platser. Skolan samarbetar med såväl branschförbunden som med företag inom det lokala och regionala näringslivet. De företag som skolan väljer att arbeta med är framgångsrika och välskötta företag som är i behov av just dig.

Fyra snabba fakta om Yrkesgymnasiet:

• Mer än 50% av din studietid är praktik (APL)
  • Skolan ger dig startpaket till körkort eller en internationell studieresa
  • Du kan alltid lägga till kurser för högskolebehörighet
  • 9/10 av Yrkesgymnasiets elever får jobb direkt efter gymnasiet!

Är du intresserad och vill veta mer om Yrkesgymnasiet Ale, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Yrkesgymnasiet Ale

Välkommen på Öppet hus på Yrkesgymnasiet Ale!

Nu kan vi äntligen börja ses på riktigt igen!

Därför bjuder vi nu in till Öppet hus på Yrkesgymnasiet. Ta chansen att kika runt i skolan samt träffa våra elever och personal – och räta ut alla dina eventuella frågetecken inför gymnasievalet.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-11-11    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2021-12-02    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2022-01-29    Tid:   11:00 - 13:00
Datum:   2022-05-05    Tid:   17:00 - 19:00

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Yrkesgymnasiet Ale.

Yrkesgymnasiet Ale

Rödjans väg 7
449 34 Nödinge

yrkesgymnasiet.se