Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Yrkesgymnasiet Väsby
Programinformation
Upplands Väsby
Antal elever: cirka 30 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 203,3) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-12-10

Film

Om utbildningen

Bli fastighetstekniker på Yrkesgymnasiet Väsby!

Är du händig? Tycker du om att fixa och dona? Skulle du vilja vara eftertraktad? Då kan VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Fastighet vara utbildningen för dig!

Programmet utbildar dig inom energitekniska anläggningar, service, drift och underhåll, utomhus- och inomhusmiljö samt teknisk dokumentation. Efter utbildningen är du redo för en karriär som fastighetstekniker – ett yrke med mångsidiga uppgifter där ingen dag är den andra lik.

Som fastighetstekniker ansvarar du för drift, skötsel och underhåll av olika tekniska system som finns i en fastighet: allt från ventilationssystem till värmepumpar till fläktar. Kort och gott ser du till att människor är nöjda med sin hemmiljö. I jobbet som fastighetstekniker möter du många människor, och det är viktigt med god serviceförmåga och social kompetens, något du givetvis får öva på under utbildningen på Yrkesgymnasiet Väsby.

Körkort

B-körkort gör dig mer anställningsbar inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på VVS- och fastighetsprogrammet ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Genom att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6 får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Väsby

Välkommen till Yrkesgymnasiet Väsby!

“Det bästa med Yrkesgymnasiet är att skolan är liten och alla lär känna varandra. Vi har bra och kunniga lärare – de förstår en, är snälla och roliga!” – Amelia Persson, Försäljnings- och serviceprogrammet Tidigare hette skolan Väsby Yrkesgymnasium, men...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Väsby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Väsby

Industrivägen 20 B
194 77 Upplands Väsby

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet från Yrkesgymnasiet Väsby , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information