Fordons- och transportprogrammet, Transport

Yrkesgymnasiet Täby
Programinformation
Täby
Fordons- och transportprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-25
2023-05-09

Film

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Om utbildningen

Bli yrkeschaufför på Yrkesgymnasiet Täby!

Är du intresserad av transportbranschen? Skulle du vilja köra tunga fordon? Gillar du att sitta bakom ratten och bara ha vägarna framför dig? Då är Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transport rätt val för dig!

På Yrkesgymnasiet Täby får du bland annat kunskap om transportsystem, logistik, godshantering och vägtransporter i olika delar av världen. Utbildningen ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta på ett serviceinriktat och säkert sätt. 

Redan från första dagen på utbildningen får du studera körteori, och inom kort får du övningsköra olika tunga fordon på skolan. Du har möjlighet att ta B, C och CE-körkort samt yrkesförarkompetens för godstransporter. I årskurs 2 kan du även i stället välja att bli bussförare med körkortsbehörighet D. Utöver detta får du körkort för truck.

Efter gymnasiet

Med denna utbildning i ryggen har du hela världen som arbetsmarknad. Det råder stor efterfrågan på yrkesförare såväl i Sverige som internationellt – så chansen till jobb är stor.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Täby

Välkommen till Yrkesgymnasiet Täby!

“Det bästa med Yrkesgymnasiet är att alla är så måna om varandra och att alla tar hand om varandra.” – Saga Lundell, Hantverksprogrammet Tidigare hette skolan Täby Yrkesgymnasium, men från och med hösten 2022 är verksamheten en del av Yrkesgymnasiet. Även...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Täby

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Yrkesgymnasiet Täby , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information