Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Yrkesgymnasiet Täby
Programinformation
Stockholm, Täby
Fordons- och transportprogrammet

Film

Om utbildningen

Bli lastbilsmekaniker på Yrkesgymnasiet Täby!

Är du intresserad av lastbilar och stora maskiner? Gillar du att skruva och ser dig själv jobba i fordonsbranschen i framtiden? Då är Fordons- och transportprogrammet med inriktning Lastbil och mobila maskiner något för dig!

På utbildningen får du goda kunskaper i att genomföra diagnostik, reparation och service på tunga fordon och mobila maskiner. Lastbilar, bussar och mobila maskiner har genomgått en enorm utveckling de senaste 20 åren, vilket har förändrat mekanikerns arbete avsevärt. Funktioner som antispinnsystem, ABS, AC och liknande har gjort jobbet mer avancerat. I dagsläget är därför datorn den viktigaste hjälpen i felsökningsarbetet, tillsammans med mekanikerns kunskaper. Om detta och mycket mer får du naturligtvis lära dig under utbildningen.

Programmet ges som lärlingsutbildning från årskurs 2, vilket innebär att mer än hälften av studietiden de två sista åren är förlagd på en arbetsplats. Där får du lära dig yrket i praktiken samt knyta nyttiga kontakter inför kommande arbetsliv.

Körkort

Då B-körkort ofta är en nödvändighet inom branschen erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Efter utbildningen

Väljer du den här inriktningen får du en grund för ett arbete som mekaniker på verkstad för stora fordon, såsom lastbil, buss eller traktor. Du kan även bli försäljare, kundmottagare, verkstadschef eller vidareutbilda dig till fordonsingenjör. Möjligheterna till arbete inom branschen är stora.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Täby

Välkommen till Yrkesgymnasiet Täby!

“Det bästa med Yrkesgymnasiet är att alla är så måna om varandra och att alla tar hand om varandra.” – Saga Lundell, Hantverksprogrammet Tidigare hette skolan Täby Yrkesgymnasium, men från och med hösten 2022 är verksamheten en del av Yrkesgymnasiet. Även...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Täby

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner från Yrkesgymnasiet Täby , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information