Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Yrkesgymnasiet Täby
Programinformation
Stockholm, Täby
Fordons- och transportprogrammet

Film

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri och lackering

Om utbildningen

Bli bilskadereparatör eller billackerare på Yrkesgymnasiet Täby! 

Brinner du för teknik, fordon och har ett öga för färg och form? Vill du jobba i fordonsbranschen i framtiden? Då är Fordons- och transportprogrammet med inriktning Karosseri och lackering något för dig!

Denna inriktning ger kunskap i lackering av fordon samt diagnostik och reparation av karosser. Programmet ges som lärlingsutbildning från årskurs 2, vilket innebär att mer än hälften av studietiden är förlagd på en arbetsplats. Där får du lära dig yrket i praktiken samt knyta nyttiga kontakter inför kommande arbetsliv.

Under studietiden får du välja mellan att inrikta dig mot att bli Bilskadereparatör eller Billackerare.

Som bilskadereparatör jobbar du med att få krock- och plåtskadade fordon att se nya ut. I yrket måste du ofta demontera delar av fordonet för att komma åt ordentligt – till exempel när motorhuven eller bagageluckan har skadats, alternativt när karossen måste riktas. 

En billackerare arbetar i första hand med krock- och rostskadade bilar. Till arbetsuppgifterna hör att göra förarbetet till själva lackeringen – exempelvis spackla, tejpa, slipa och lägga på primer. I jobbet är känsla för färg och form är viktigt.

Körkort

Då B-körkort ofta är en nödvändighet inom branschen erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Täby

Välkommen till Yrkesgymnasiet Täby!

“Det bästa med Yrkesgymnasiet är att alla är så måna om varandra och att alla tar hand om varandra.” – Saga Lundell, Hantverksprogrammet Tidigare hette skolan Täby Yrkesgymnasium, men från och med hösten 2022 är verksamheten en del av Yrkesgymnasiet. Även...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Täby

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering från Yrkesgymnasiet Täby , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information