Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör

Yrkesgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm

Utbildningsinfo

Hantverksprogrammet-frisör-Yrkesgymnasiet-Stockholm

Utbildning till Frisör på Yrkesgymnasiet Stockholm

Vill du bli frisör? Då ska du välja Hantverksprogrammet med inriktning Frisör på Yrkesgymnasiet Stockholm. Som frisör får du utlopp för din kreativitet och får jobba med dina händer.

Utbildningen på Hantverksprogrammet

Under utbildningen får du lära dig att klippa, färga, vårda och permanenta hår. Du får även kunskap om färgval, mode, stil och trender. Första året av din utbildning är fokuserad på hårvård, andra året ökar svårighetsgraden och under det tredje året får du fördjupa dina yrkeskunskaper. De frisörtekniska ämnena är både praktiska och teoretiska. På din praktikplats får du även genomföra riktiga behandlingar på kunder.

Steg 1 innan Gesällprov

Man måste göra gesällprov för att bli behörig som frisör. Steg 1 innan du gör Gesällprov kan du få genom att gå ut gymnasiet med minst E i alla hantverkskurser och de gemensamma ämnena. Steg 2, 3 och 4 är sedan en färdigutbildning på frisörföretag i 3000 timmar. Efter dessa steg kan du avlägga Gesällprovet för att bli behörig frisör.

Resa med kurskamrater

Under utbildningen får du möjlighet att resa till en storstad i ett europeiskt land tillsammans med dina klasskamrater. Målet med resan är att du ska få se den internationella frisörscenen genom att besöka den europeiska marknaden.

Bli högskolebehörig

Om du läser Svenska 2 och Svenska 3 inom ramen för ditt individuella val samt väljer att utöka din studieplan med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande examen med möjlighet att avlägga gesällprov som utgör din examen i utbildningen.

Du har även möjlighet att bli högskolebehörig genom att välja till vissa kurser under din gymnasietid.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Stockholm

Yrkesgymnasiet Stockholm

“På frisörsalongen där jag praktiserar får jag göra allt som kan erbjudas på en salong. Min handledare har alltid koll så jag gör allt rätt såklart. Salongen är nöjd med mig och jag har blivit tillfrågad om vidare jobb efter...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Stockholm

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Frisör, fyll i följande uppgifter: