Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Bygg- och anläggningsprogrammet

Utbildningsinfo

Bygg-och-anläggningsprogrammet-Måleri-Yrkesgymnasiet-Stockholm

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning målare

Tillhör du dem som förnyar, förbättrar och sätter färg på tillvaron? Gillar du att arbeta praktiskt? Då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet - inriktning målare på Yrkesgymnasiet. Här får du lära dig att skapa något som håller och vara del av en färgstark miljö.

Måleriutbildning och startpaket för körkort

Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet är modern och ger dig kunskaper som är aktuella i branschen just nu. Du ökar dina möjligheter att få jobb genom att få erfarenhet från rätt bransch och genom att du knyter kontakter med företag.

B-körkort är många gånger ett krav för att kunna få ett arbete inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet dig som elev ett startpaket för körkort. Under programmets gång övar du också dina kunskaper om företagande och entreprenörskap.

Efter gymnasiet

När du har gått gymnasieutbildningen i måleri har du möjlighet att börja jobba som lärling. Lärlingstiden är på 6800 timmar och när du har gått dina tre år på Yrkesgymnasiet kan du tillgodoräkna dig 2800 timmar. Detta är förutsatt att du har minst betyget E i alla ämnen. När du har gått Bygg- och anläggningsprogrammet är du förberedd för jobb som murare, betongarbetare, snickare, byggnadsarbetare, golvläggare eller målare.

Bli högskolebehörig

För att få grundläggande behörighet till högskolan så måste du välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val och utöka studieplanen genom att läsa Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Du kan välja till kurser under programmets gång som gör att du uppnår grundläggande högskolebehörighet.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Stockholm

Yrkesgymnasiet Stockholm

“På frisörsalongen där jag praktiserar får jag göra allt som kan erbjudas på en salong. Min handledare har alltid koll så jag gör allt rätt såklart. Salongen är nöjd med mig och jag har blivit tillfrågad om vidare jobb efter...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Stockholm

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter: