Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna

Utbildningsinfo

Hantverksprogrammet-frisör-Yrkesgymnasiet-SollentunaHantverksprogrammet, Frisör på Yrkesgymnasiet i Sollentuna

Är du en kreativ person som älskar hår och styling? Vill du ha ett praktiskt arbete där du får arbeta med händerna? Utbilda dig då till Frisör på Hantverksprogrammet i Sollentuna. Här får du lära dig att skapa enastående frisyrer och sätta in dig i de senaste trenderna. 

Frisörutbildning

Klippa, permanenta, färga och vårda hår är en del av vad som står på schemat för dig väljer att läsa inriktning Frisör på Hantverksprogrammet. Här får du också kunskaper om mode, färgval, trender och stil. Under årskurs 1 är undervisningen inriktad på hårvård, i årskurs 2 ökas svårighetsgraden och under årskurs 3 fördjupar du dina yrkeskunskaper. De frisörtekniska ämnena är både teoretiska och praktiska. På din praktikplats kommer du att få genomföra riktiga kundbehandlingar.

Under utbildningen övar du dig också att kunna bemöta kunder på ett professionellt sätt.

Efter gymnasiet

Behörig frisör blir du genom att göra ett Gesällprov. Du måste också ha lägst betyg E i samtliga hantverkskurser samt gemensamma ämnen. Du har då gjort steg 1 klart. Efter det följer en färdigutbildning på ett frisörföretag i 3 000 timmar (nivå 2, 3 och 4) innan du kan avlägga det slutgiltiga Gesällprovet och bli behörig frisör.

Bli högskolebehörig

Genom att välja kurserna Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Utbildningsresa

Som elev på Hantverksprogrammet får du och dina kurskamrater resa vi till en storstad i Europa. Målet är att se på den europeiska marknaden och spegla dina erfarenheter på den internationella frisörscenen.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Sollentuna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande examen med möjlighet att avlägga gesällprov som utgör din examen i utbildningen.

Du har även möjlighet att bli högskolebehörig genom att välja till vissa kurser under din gymnasietid.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Sandybelle vemannars
(5)
som rubriken. älskar älskar älskar! kunde inte haft bättre frisör lärare, shoutout till hülya. skolan är liten vilket är bra man har en annan relation med lärarna och eleverna på skolan än vad man skulle haft på en stor skola. alla känner alla. det här är mitt andra år och har varken sett eller hört att någon blivit mobbad på skolan. jag ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Frisör, fyll i följande uppgifter: