Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Skellefteå
Programinformation
Ort: Skellefteå
Utbildningstyp: VVS- och fastighetsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 147,5
Lägsta: 147,5

Utbildningsinfo

VVs-och-fastighetsprogrammet-Yrkesgymnasiet-Skellefteå

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS

Efter att ha gått VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS kan du jobba som rörmontör. Jobbet som rörmontör innebär installation av rör och system som gör det möjligt för oss att duscha och tvätta. Det är ett jobb med ett stort behov, så därför är det goda möjligheter till jobb efter denna utbildning.

VVS-utbildning

På programmet får du kunskap om utförande och installation av grundläggande VVS-installationer. Utbildningen på Yrkesgymnasiet är modern och du får viktiga kontakter med företag såväl som värdefull branscherfarenhet. Utöver detta får du också lära dig om processer, system och material inom VVS-installationer. Du får också träna dig i entreprenörskap, kreativitet, serviceförmåga och att leda såväl som arbeta i projekt.

En annan bra grej för dig som elev på Yrkesgymnasiet är att du erbjuds ett startpaket för körkort. Detta är en stor fördel för dig som vill jobba som VVS-rörmontör eftersom B-körkort ofta krävs för jobbet.

Lärling efter gymnasiet

För att du ska kunna bli anställd som lärling måste du ha minst betyg E i yrkesämnena samt i matematik, engelska och svenska.

Högskolebehörighet

Genom att välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 under tiden för ditt individuella val och utöka din studieplan med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

9 av 10 elever från Yrkesgymnasiet Skellefteå har jobb direkt efter studenten! De teoretiska ämnena anpassas efter ditt yrkesval och minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats med en erfaren handledare.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram måste du ha godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Gymnasieexamen

Inriktningen VVS på VVS- och fastighetsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. Du har alltid möjlighet att själv välja att bli högskolebehörig genom att välja till vissa kurser.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet Skellefteå

“Jag valde YG för att jag ville ha en omväxlande utbildning. På praktiken lär man sig mycket och får på så sätt en bekräftelse att man gjort rätt val. Det bästa med YG Skellefteå är lärarna som är pedagogiska, flexibla...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Skellefteå

Plåtvägen 9A
931 61 Skellefteå

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, fyll i följande uppgifter: