Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 189,5)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 189,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är du en naturlig ledare? Vill du ha ett jobb där du får arbeta med människor och hjälpa dem utvecklas? Då är Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt och socialt arbete rätt val för dig. 

Barn- och fritidsprogrammet är ett aktivt program för dig som gillar att leda och lära ut till andra. På programmet tränar du på att möta andra människor, förstå deras behov och få dem att växa som personer. Du fördjupar dig inom pedagogik, socialt arbete och kommunikation. 

Mer än 50 % på en arbetsplats 

Yrkesgymnasiet är övertygade om att man lär sig bäst genom att jobba. Därför får du vara lärling på en arbetsplats mer än halva gymnasietiden. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är ett grymt sätt att lära dig yrket, få in en fot i branschen och knyta kontakter. 

Efter gymnasiet 

På programmet utvecklar du kunskaper och färdigheter för att börja jobba inom yrken som barnskötare, elevassistent eller personlig assistent.  

Detta övar du också 

Du tränar ditt ledarskap, din sociala kompetens och förmåga att samarbeta med andra. 

Körkort 

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Barn- och fritidsprogrammet ett startpaket för körkort. 

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Norrköping

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkesgymnasiet Norrköping
Södra Promenaden 60
Norrköping

Välkommen till Yrkesgymnasiet! 

Yrkesgymnasiet är skolan som utbildar morgondagens yrkesproffs. Genom ett effektivt upplägg där du dels är lärling på en arbetsplats, dels får yrkesanpassad undervisning i skolan får du alla förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv – och det fort. Hela 9 av...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Norrköping och visa alla program.

Sponsrad