Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Utbildningsinfo

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Har du en omättlig passion för mat och fika? Älskar du att skapa nya rätter och prova nya matlagningstekniker? Då är restaurang- och livsmedelsprogrammet något för dig! Som kock får du använda din kreativitet och skaparförmåga varje dag. Det är ett aktivt yrke där du behöver vara på tårna samtidigt som du får laga riktigt god mat.

Inriktning: Kök och servering

Du lär dig laga både vanliga och nyskapande rätter och hur du genom serveringen kan imponera på din kund. När du har tagit studenten kan du arbeta som kock, kallskänka eller servitör/servitris.

Efter gymnasiet

Du kan efter gymnasiet börja jobba inom restaurangbranschen eller läsa vidare om du har lagt till kurser för högskolebehörighet.

Högskolebehörighet

Högskolebehörighet får du inom ramen för hela eller delar av ditt individuella val.

Körkort

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort.

Detta övar du också på

Du tränar din samarbetsförmåga och entreprenörskap. Eftersom restaurangbranschen blir alltmer internationell får du också fördjupade kunskaper i engelska som är bra om du i framtiden vill jobba utomlands.

Det här kommer du att få lära dig

Du får lära dig de tekniker som används inom branschen idag och de moment som ingår i yrket som matlagning, näringslära, hygien och service. Dessutom får du lära dig om planering, ekonomi och om internationella och lokala mattraditioner.

För vem passar restaurang- och livsmedelsprogrammet?

Programmet passar dig som gillar att ha ett högt tempo och som kan ta egna initiativ. I restaurangbranschen arbetar du ofta i team och samarbetsförmåga är därför viktigt. Men framförallt passar restaurang- och livsmedelsprogrammet dig som gillar att vara kreativ och att smaka riktigt god mat som du har skapat från grunden.

Det här kommer du att få göra

Över hälften av din studietid kommer du att spendera på ett företag. Där kommer du att lära dig att vara flexibel och träna upp din initiativ- och samarbetsförmåga. Du får även teoretisk kunskap inom restaurang- och livsmedel och gå de gymnasiegemensamma ämnena.

Utbildningen är sker över 50 % på företag!

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet som drivs av utbildningsföretaget ThorenGruppen AB har 12 Yrkesgymnasium runt om i landet, från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Du är varmt välkommen att besöka skolan på Öppet Hus –...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering, fyll i följande uppgifter: