Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg

Utbildningsinfo

Frisör på Yrkesgymnasiet GöteborgLäs till Frisör på Yrkesgymnasiet Göteborg

Är du en konstnär när det kommer till att arbeta med sax och hår? Gillar du att vara kreativ och arbeta med händerna? På Hantverksprogrammet med inriktning mot Frisör får du lära dig att klippa, permanenta, färga och vårda hår. På din APL-plats får du genomföra riktiga kundbehandlingar.

På Yrkesgymnasiet Göteborg är utbildningen upplagt så att du under ditt första år inriktar dig på hårvård. I årskurs 2 ökar svårighetsgraden och under ditt sista år på programmet fördjupar du dina yrkeskunskaper. Frisörtekniska ämnen är både teoretiska och praktiska.

Efter gymnasiet

För att bli behörig frisör måste du göra ett så kallat Gesällprov. När du tar studenten från Yrkesgymnasiet Göteborg ska du ha lägst E i samtliga hantverkskurser samt gemensamma ämnen. Du har då gjort steg 1 klart. Efter det följer en färdigutbildning på ett frisörföretag i 3 000 timmar (nivå 2, 3 och 4) innan du kan avlägga det slutgiltiga Gesällprovet och bli behörig frisör.

Få Högskolebehörighet

Genom att välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Utbildningsresa på Yrkesgymnasiet

Som elev på Hantverksprogrammet får du och dina klasskamrater under er studietid resa till en storstad i Europa. Målet är att se på den europeiska marknaden och spegla dina erfarenheter på den internationella frisörscenen.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande examen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet som drivs av utbildningsföretaget ThorenGruppen AB har 12 Yrkesgymnasium runt om i landet, från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Du är varmt välkommen att besöka skolan på Öppet Hus –...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Frisör, fyll i följande uppgifter: