Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Handels- och administrationsprogrammet

Utbildningsinfo

Handels- och administrationsprogrammet på Yrkesgymnasiet GöteborgPlugga till Butikssäljare på Yrkesgymnasiet Göteborg

Trivs du med att arbeta med människor, är serviceinriktad och gillar att ge människor vägledning? På Handels- och administrationsprogrammet får du goda kunskaper inom bland annat entreprenörskap och företagsamhet. Du lär dig också säljteknik och praktisk marknadsföring, kunskaper som kommer väl till hands för dig som vill jobba i butik eller starta eget företag i framtiden.

Yrkesgymnasiet Göteborg ger dig som läser Handels- och administrationsprogrammet en modern säljarutbildning där du samlar på dig nyttig branscherfarenhet och har möjlighet att knyta goda företagskontakter.

Efter gymnasiet

Efter tre år på Handels- och administrationsprogrammet är du direkt anställningsbar, exempelvis som butikssäljare. Om du är intresserad av att läsa vidare på högskola eller universitet kan du läsa program som exempelvis Service Management eller Butikschefsprogrammet.

Möjlighet till högskolebehörighet

Genom att välja Svenska 3 (100 poäng) som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Åk på säljresa*

Du och dina klasskamrater får under er studietid resa till en storstad i Europa. Målet är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

* Vissa orter kan istället erbjuda ett startpaket för körkort.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande examen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet som drivs av utbildningsföretaget ThorenGruppen AB har 12 Yrkesgymnasium runt om i landet, från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Du är varmt välkommen att besöka skolan på Öppet Hus –...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Jag
(5)
Jag går på Yrkesgymnasiet i Göteborg Jag har aldrig tyckt om skolan förens jag kom hit! Denna skolan har verkligen fått mig å inse vad ja vill och vad ja kan bli. Det bästa på skolan är att vi har så roligt i klasserna och att vi har underbara lärare. Våra lärare tar tiden till oss och hjälper oss med extra uppgifter för inte få underkänt el...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, fyll i följande uppgifter: